FALKE: Opwindende beenmode in Amsterdam

Beenmode zit flink in de lift. En dat komt niet alleen door de opmars van de slipper waardoor sokken volop in beeld zijn. Ook de korte jeansshorts geven een mooie blik op de in panty gehulde benen. Met Kerst in zicht mogen de benen ook uitbundig shinen.

Inspiratie nodig? Het Duitsekousenimperium FALKE opende onlangs een nieuwe, verrassend diepe en luxe winkel in de Leidsestraat met collecties voor dames, heren en kids. Ook koop: de sportcollectie Falke Ergonomic Sport System en de exclusieve luxury lijn.

Falke is op beenmodegebied al jaren een begrip. Het Duitse familiebedrijf produceert als knitwearfabriek alles zelf (ook Burlington is eigendom van Falke) en werd opgericht in 1895. Tegenwoordig staat de vierde breigeneratie aan het roer: Paul en Franz-Peter Falke.

Glitter en lurex-trends duren maar voort

Zoals wel vaker het geval staat achter menig succes een sterke vrouw. In dit geval is dat Kristina Falke, de energieke vrouw van Paul. Ik sprak haar tijdens de winkelopening. Kristina is directeur-pr en gaat ook over de speciale ‘collaborations’. Er komen er weer twee aan, maar ze mag er nog niets over zeggen. Wat betreft creatie, hier zit ze niet bovenop – er is immers een creatief team – maar als ze het idee heeft dat er iets mist in de collectie, dan laat ze dat weten. Kristina verbaast zich over het aanhoudende succes van glitter en lurex in kousen en sokken. Dat begon een jaar of twee geleden, en het duurt maar voort.

Meest sexy Falke item: de stay-ups

Over de gepeste en gehate witte sok verteld de sokkenmagnate dat deze weer helemaal terug komt en in Amerika eigenlijk nooit is weggeweest. Doordat onder andere Prada en Gucci ze tonen in combinatie met luxe slippers zijn ze ook hier weer salonfähig.

Zelf draagt Kristina een prachtige panty; sheer zwart met een groot rood visgraat motief. Als meest sexy Falke item noemt ze de stay-ups. Falke heeft een behoorlijk grote collectie. Favoriet van vele vrouwen zijn de items uit de Leg Aesthetic-serie met verschillende shaping effects. “They really make thinner,” zegt Kristina. De lange blonde frau Falke heeft ze zelf niet nodig.

Falke, Leidsestraat 21, Amsterdam.