DAVINES: wat zit je haar goed

Melu

Al eerder testte MIRROR MIRROR’s Fenna twee haarproducten van Davines: de  smurfblauwe MINU shampoo en het MINU haarmasker in diezelfde kleur. Ze was tevreden over het Italiaanse haarverzorgingmerk.

Of ik ook eens wat wilde proberen? Goed idee, wat haar betreft, ben ik nogal lui. Omdat ik geen ‘probleemhaar’ heb kan ik me dat veroorloven. Denk ik. “Wat zit je haar mooi”, hoorde ik zojuist. Laat dat nou net zijn toen ik een paar Davines producten had gebruikt.

Van de negen Davines productfamilies ontvang ik drie mintkleurige MELU producten, speciaal voor beschadigd en lang haar. Of mijn lange haar beschadigd is? Eerlijk gezegd: no clue. Maar het zwiept de hele dag in het rond, en de schaar gaat er zelden in.

MELU shampoo (250 ml, €18,50) bevat linzenzaad extract en is een milde reiniger, na het uitspoelen voelt het haar zijdezacht.

Conditioner gebruik ik zelden. Davines verpakt ze in vierkante doosjes waar je met je vingers in moet, en dat is aantrekkelijk. Lekker klodderen, al gebruik je zo meer dan nodig is waarschijnlijk. De MELU Conditioner (250 ml, € 20,90) bevat ook linzenzaadextract, en moet 2 tot 5 minuten intrekken.

Het derde product is het MELU Shield (250 ml, 37,50), een spray voor haar dat in contact komt met elektrische apparaten zoals een föhn. Je sprayed het op vochtig of droog haar, en föhnen maar! En zo komt het dat ik hoor dat mijn haar mooi zit. Eindelijk.

Check: davines.nl

Verder: Davines is ontwikkeld met de Slow Food Foundation for Biodiversity . Van de negen productfamilies heeft iedere serie een eigen kleur, naam en eigenschappen. De vrolijke kleurtjes vallen goed op in doorzichtige potjes. Ze zijn gemaakt in samenwerking met Zero Impact die zorgt voor zo min mogelijk plastic de in de verpakking. Bovenden kun je ze hergebruiken als kleine opbergdoosjes. Leuk bedacht.