IN DE OLIE: Melvita’s vloeibare goud

De een na de andere olie en allerlei producten met olie als ingrediënt verdringen elkaar in het beautyschap. Het succes? Dat is het multifunctionele aspect van olie. Want voor elk lichaamsdeel (gezicht, nagels) en toepassing (primer, serum) en plezier (bad) bestaat wel een olie.

Zuiver Biologisch

Ik vind olie echt een van de grote ontdekking van de laatste jaren. Terwijl het spul natuurlijk al eeuwen wordt gebruikt, zeker in Marokko dé wereldleverancier van uitzonderlijk zuivere araganolie.

Olie voelt ook echt alsof het iets doet voor de huid

Olie is zuiver biologisch, en kan geparfumeerd worden met etherische oliën. Ze ruiken daardoor vaak heerlijk naar bijvoorbeeld nerolie. Meer troeven: olie is diepwerkend voedend, verzacht en heeft een huidherstellend karakter, is geschikt voor elk type huid, en bevat de belangrijke omega verzuren.

L’Or Bio

Olie voelt ook echt alsof het iets doet voor de huid, in tegenstelling tot crèmes, zekere de romige varianten, die soms voelen alsof het smeersel niet in de huid doordringt. Mijn favoriet olie van het moment (want er komen haast wekelijks nieuwe) is de L’Or Bio-lijn van het Franse Melvita, 30 jaar geleden opgericht door een bijenhouder. In Nederland is het biomerk wellicht nog niet heel bekend, dus goed om te weten dat er inmiddels zo’n driehonderd producten zijn.

Melvita mixte 5 verschillende oliën vijf afkomstig uit verschillende landen inclusief de Marokkaanse araganolie, tot L’Or Bio Extraordinary. Het biologische goud zit verwerkt in vijf verschillende producten, waaronder een glossy lippenolie (€ 12,00 o,13 fl) en douche olie (50 ml 1,7 fl. oz. € 34,90). Probeer ze eens.

L’Or Bio Extraordinary oil, 100 ml 3,38 fl. oz. – € 29,90. L’Or Bio Extraordinary oil 50 ml 1,7 fl. oz. - € 15,90. L’Or Bio Extraordinary Douche oil 250 ml 8,4 fl. oz. – € 14,00. Melvita is verkrijgbaar bij alle Vitamin Stores en online viawww.vitaminstore.eu