ETOS: Betaalbare Wellness

Krullende letters van roségoud, glanzende doppen, verfijnde planten-illustraties op mooi vormgegeven verpakkingen. Etos private label pakt luxe uit met drie toegankelijke en zeer betaalbare lijnen. Het zijn botanische wellness-producten waaronder oliën, scrubs, body soufflé crème, shower foam, geurstokjes en badzout.

Verfrissend Lime & Mint, zoete Elderflower & Raspberry en warme Jasmine & Vanilla. Het is respectievelijk voor ’s morgens, later op de dag en ’s avonds. Alle producten bevatten plantenextracten.

HORTUS BOTANICUS

De presentatie van de nieuwe wellness lijnen vond dan ook heel toepasselijk plaatst in de aangename klimaattuinen van de Amsterdamse Hortus Botanicus waar enthousiaste Hortus gidsen allerlei wetenswaardigheden vertelden over alle ingrediënten. Bijvoorbeeld over de limoenplant met bladeren met transparante cellen die etherische oliën bevatten. En eet nóóit de groene delen van de vlierbes (elderflower), die zijn giftig. En frambozen zijn natuurlijk familie van rozen.

Mooi gedaan; de in de Hortus geëxposeerde botanische tekening van de zes hoofd ingrediënten, getekend door botanische kunstenares Esmee Winkel, staan ook op de verpakkingen.  Net als informatieve teksten zoals deze:

De vanilleplant is een bijzondere, exotische orchidee. Vanille is geliefd vanwege haar warme, zoete geur. Jasmijnbloemen hebben een tropische, rustgevende geur. Beide planten staan bekend om hun ontspannende werking

FAVORIET

Mijn favoriet is de Jasmine & Vanilla-lijn. De mannelijke gids – 'ik gebruikt nooit iets’ gaat na enig nadenken voor Lime & Mint. Blijft over het suikerzoete Elderflower & Raspberry die aansluit bij de zoete parfumtrends en vooral jonge meiden zal behagen.

Te koop vanaf deze week in Etos filialen. Prijzen vanaf € 2.99 tot 8,99 voor wierookstokjes.