ORIGINS: Three Part Harmony Verjongskuurtje

 

Haar grootmoeder zou trots op haar zijn geweest. Vele jaren ging Estée Lauder (1906-2004) hoogstpersoonlijk de locaties af waar haar nieuwe cosmeticaproducten werden geïntroduceerd.

Een paar jaar geleden deed kleindochter Jane Lauder hetzelfde met de lancering van het ‘groene’ cosmeticamerk Origins. In korte tijd bezocht ze China, Noorwegen, Zweden en Nederland waar ik haar mocht spreken.

Origins nieuwste botanische doorbraak is de voedende Origins Three Part Harmony-lijn.

In de beautybusiness is het soms lang wachten op succes, het ontwikkelen van een product duurt minstens achttien maanden, vaak langer. Origins, is zo’n merk dat het geduld van de Lauders flink op de proef heeft gesteld. William Lauder, Jane’s neef begint al in de jaren tachtig met het ontwikkelen van de ‘well being’-huidverzorginglijn. Sinds 1990 is de lijn op de markt, maar ‘groen’ en natuurlijk waren toen nog niet zo aan de hand. In de Verenigde Staten is Origins inmiddels een succes.

Jane Lauder vertelde dat tot haar verbazing dat in het weinig ‘groene’ China Origins Plantscription (dermatologisch getest anti-aging serum dat een rimpelafname van 88% belooft zonder irriterende bijwerkingen) een bestseller was.

In Nederland, waar het merk exclusief te koop is bij Douglas, wint het langzaam maar zeker ook aan bekendheid, mede omdat de interesse in wetenschappelijk onderbouwde natuurlijke merken toeneemt.

Origins nieuwste botanische doorbraak is de voedende Origins Three Part Harmony-lijn. De lijn bestaat uit een oil-infused serum en een crème met als belangrijk ingrediënt de leliebol van de narcis die staat voor vernieuwing, in dit geval celdeling. Beide producten zijn speciaal ontwikkelt voor de 50+ huid die onder andere verliest aan veerkracht en vaak droog aanvoelt. Ander ingrediënt is het sterke antioxidant duizendknoop. Samentrekkend - en dus herstellend - is mirte, dat is een kruid. Vochtverlies wordt opgevangen door komkommer-, en algenextract.

VERZACHTEND

Ik smeerde beide, en zag binnen een maand fijne lijntjes verzachten, en ja ook een frisser gelaat. Kritiekpuntje is het haperende pipetje van het serum waardoor een kliederboel ontstaat. Voordeel: het witte serum trekt snel ontzichtbaar in. De essentiële oliën van roos, viool en jasmijn zorgen voor een rijke en natuurlijke geur. Het serum mag onder de crème, maar hoeft niet.

Hoewel ontwikkelt voor de 50+ huid: laat je door het getal niet tegen houden, ga af op behoefte.

Serum € 76,00 / 30 ml. Crème € 76,00 / 50 ml. Bij Douglas.