VOOR CAT EYES: YSL, Sisley, T.LeClerc

Van alle beauty producten beleeft de eyeliner de grootste comeback sinds de jaren vijftig en sekssymbolen als Brigitte Bardot en Marilyn Monroe. Nu geldt: hoe langer het lijntje hoe hipper.

Werd de heropleving van het zwarte lijntje ingezet door Amy Winehouse? En stootte de eyeliner echt door dankzij de immens populaire Adele? Het zou zo maar kunnen. Ik ben sinds de jaren tachtig verslaafd aan lijntjes. Kwistig tekende ik met een kohlpotlood – bij gebrek aan beter en uit onkunde – kunstige lijntjes die ik regelmatig doortrok richting slapen. Inderdaad extreem.

Het kwastje glooit heerlijk over de oogleden

GLINSTER

Tegenwoordig houd ik het beschaafd. De fijnste lijntjes trek ik met een eyeliner met een ouderwets kwastje. Mijn favoriet is alweer jaren de eyeliner Babydoll van Yves Saint Laurent, gaat heel lang mee en glooit met het lange kwastje heerlijk over de oogleden. Mijn lievelingskleur is de donkere petrol blauw met glans.

YSL Babydoll.   Nr.: 40km. € 35,95 In 2 tinten.

YSL Babydoll.  Nr.: 40km. € 35,95 In 2 tinten.

METALLIC

Heb ik zin in bruin met een licht metallic effect, dan pak ik de Eyeliner Précision van T. LeClerc met een ‘kwastje’ zonder haartjes, maar van feutre. Dat is Frans voor vilt. Het haarscherpe lijntje is te danken aan het fijne puntje. Eyeliner Feutre. T. LeClerc 02 Brun Moiré € 18

GITZWART

Wil ik een gitzwart lijntje dat zeker de hele dag blijft zitten, dan gebruik ik de eyeliner van het Franse Sisley. Het heeft als ingrediënten plantaardige extracten. En ook deze lijnentrekker is uitgerust met een kwastje van vilt. Met het slanke, soepele puntje teken je moeiteloos het perfecte lijntje.

So Intense Eyeliner. Sisley € 47,50bij  Ici Paris  € 42,75

So Intense Eyeliner. Sisley € 47,50bij Ici Paris € 42,75