PHILIPS: Krultang nieuwe stijl

Wie stijl haar heeft wil krullen, wie krullen heeft wil stijl haar. Zo gaat het. Als tiener stoeide ik ooit met de krultang met als resultaat verschroeid haar. Dan maar krulloos verder leven.

“Toch maar weer es proberen”, dacht ik bij het zien van een grote doos met de tekst Professional auto-curling for fabulous curls. Een glanzende foto van een blonde krullenbos onderstreept de bewering. Yes. Zou het dan eindelijk…

VEILIG KRULLEN

Geruststellend: deze krultang nieuwe stijl is gemaakt van het hardste metaal dat bestaat, titanium, waar ze ook vliegtuigen en raketten van maken. Ook fijn en veilig: vingers branden en schroeiende lokken is uitgesloten.

Hoe dunner de lok des te beter het effect

Het Philips apparaat oogt als een föhn met een langwerpig handvat. Best wel stoer. Ik ga er voor zitten, op de bank, voor de televisie, samen met de intrigerende krullenmachine. De uitgebreide gebruiksaanwijzing toont de mogelijkheden met kleine plaatjes, sommige krulvarianten doen denken aan het harde werk van de Brabantse modekoning Roy Donders. Later blijkt het resultaat gelukkig mee te vallen.

MIRACULEUS

Om de krultechniek snel onder de knie te krijgen is het slim om even een tutorial op te snorren. Doe als Roy Donders, en spuit voor het krullen ruim met haarlak voor het beste resultaat. Het krullen zelf blijkt verrassend eenvoudig, je pakt een lok (de dikte van de lok meet je met het gleufje van een bijgeleverd schijfje), dan leg je de lok in de sleuf van het apparaat, druk op een knopje, en vervolgens verdwijnt de lok op miraculeuze wijze in het apparaat. Na enkele seconden hoor je een piep, en een klik, en valt de lok gekruld uit het apparaat. Hoe dunner de lok des te beter het effect.

Kortom, het is een handig ding, warmt snel op in 30 seconden, het flexibele snoer is twee meter, je kunt kiezen voor verschillende soorten krul – van losjes tot strak. Je moet er even relaxt voor gaan zitten, maar het is een leuk karweitje. Het resultaat: een nieuwe look. Eindelijk krullen.

Prijs € 99. Procare AutoCurler is te koop online en in winkels met Philips producten.