De kissable Tom Ford Stijl

Met prachtige parfums en innovatieve cosmetica verovert Tom Ford de wereld van de beauty.

“Als een zintuiglijke ervaring”, antwoordt Tom Ford op de vraag hoe vrouwen, en ook mannen, zijn luxe cosmetica zouden moeten beleven. Hoe dat precies voelt? Dat kunt u zelf ondervinden. De complete Tom Ford Beauty-lijn, parfums én grooming-producten voor mannen zijn nu te koop op de beautyafdeling van de Bijenkorf in Amsterdam, exclusief voor de Benelux.

DE RENAISSANCE MAN

odeontwerper, filmregisseur, bedenker van prachtige parfums en cosmetica, Tom Ford blinkt uit op verschillende vlakken. De bijnaam van de charismatische Ford is niet voor niks ‘de ultieme renaissance man’, de man die op elk vlak garant staat voor succes.

Out of the box denken heeft de Amerikaan nooit windeieren gelegd. Begin jaren negentig tovert hij het bijna failliete Gucci om van een stoffig tot zeer sexy label.

Sinds 2006 bouwt Ford gestaag aan zijn eigen mode-imperium, met als grote fans Julianne Moore en Beyoncé. In de parfumwereld maakt Ford het verschil met trendsettende geuren, waaronder Black Orchid uit 2006. Tegenwoordig zijn er vijfendertig geuren, met als nieuwste Tom Ford Noir Pour Femme, een verleidelijke Oosterse geur met een romig akkoord.

PERFECTIE & STIJL

Doel van de 54-jarige Amerikaan Tom Ford is een plek veroveren aan de top van de luxemerken, naast Chanel, Dior en Louis Vuitton. Afgaande op Fords betrokkenheid, perfectie en sterke stijl zal dat lukken. Op beautygebied heeft Ford een duidelijke visie. “Of iemand nou wel of niet make-up wil dragen, stap 1 is het begrijpen van de gezichtsvorm. Stap 2 het verbeteren van de huid.”

Een tip van Tom: “Wees meedogenloos. Bestudeer je gezicht door een vergrootglas. Iemand die denkt een vette huid te hebben ontdekt zo opeens dat bepaalde zones juist droog zijn.” Als ideale make-up basis noemt Ford de Illuminating Primer. De crème - een bestseller - zorgt voor een sprankelende glow en egale, vlekkeloze huid. “Dat is essentieel”, zegt Ford over de primer. “Want er is niks ergers dan een mooi opgemaakt gezicht met in de neushoekjes schilfers. Glad aangebracht over de primer gaat Traceless Foundation met natuurlijke finish.”

Nieuw is Tom Ford Shade and Illuminate. Een palet met twee tinten die het gezicht met enkele magische streken van vorm verandert. Tom Ford: “Het gezicht moet een combinatie zijn van matte en ‘verlichte’ zones. Een mat, bepoederd gelaat heeft geen diepte, jukbeenderen zie je bijvoorbeeld niet.”Tom Ford poeders, serums, oogcrèmes, moisturizers, highlight-pennen en heel veel kwasten maken zijn skincare-range compleet.

Met Tom Fords veelomvattende make-up collectie kan iedereen in een handomdraai een markante stijl creëren. De Tom Ford vrouw heeft een glamour uitstraling, met een knipoog naar de jetset seventies. Must have is de Tom Ford Brow Sculptor, hét potlood voor de perfecte wenkbrauw. Tom Ford ogen zijn zwoele smokey eyes in warme tinten, de nagels flashy hoogglanzend. Lipsticks, 54 tinten in totaal, van nudes, klassiek rood tot diep bruin, veranderen elke mond in een bekoorlijk kunstwerkje. De complete Tom Ford look? Die is volgens Ford in één woord: kissable. Check voor de hele collectie: Tom Ford.