5 X GROTERE LIPPEN: zonder ingrepen

 

Populaire poses van vrouwen op social mediafoto’s: de ‘duckface’ en ‘luchtkusjes’. Hoe dikker de lippen des te beter. Natuurlijk zijn er lipvergrotingen mogelijk met de hulp van injectables, maar er zijn ook andere minder ingrijpende (en snellere!) opties.

Terwijl de jongere dames graag wat meer sex willen uitstralen, willen oudere vrouwen een grotere bovenlip om zich meer vrouw te voelen. Oestrogeen in het lichaam zorgt er namelijk voor dat het volume van deze lip afneemt naarmate een vrouw ouder wordt.

1. Gebruik een lipliner in ofwel dezelfde kleur als je lippen (wanneer je geen lipstick draagt) of in een kleur die overeenkomt met een lipstick. Teken dan net iets buiten de lijntjes, maar blijf altijd de natuurlijke liplijn volgen voor een zo natuurlijk mogelijke vorm.

Sisley Phyto-Lèvres Perfect de kleur Nude.
€ 40,95 Douglas.nl)

2.  Dep lichtjes wat highlighter (of een zilveren, glanzende oogschaduw) op de cupidoboog – daar waar de bovenlip samenkomt, recht onder het puntje van je neus. Resultaat: de bovenlip ‘groeit’ meteen.

Bobbi Brown Shimmer Brick.
€ 47 Douglas.nl 

3. Met een matte bronzer kun je schaduw faken. Breng een beetje aan onder het midden van de onderlip voor een direct vergrotend effect.

Shiseido Bronzing Powder Oil Free € 38,95.
Douglas.nl


4. Probeer een ‘plumping’ lipgloss voor meer volume. Veel producten werken met het trucje dat lippen groter lijken door het ‘irriterende’ effect van bepaalde bestanddelen (zoals kaneel of mint). De lippen zwellen dan lichtjes op en worden wat roder. Door de toevoeging van reflecterende deeltjes komen de lippen nóg meer naar voren.

Smashbox O-Plump Intuitive Lip Plumper With Goji Berry-C Complex.
€ 23,50 / 10,5ml Douglas.nl
.


5. De how-to video’s van de Lip plumper zijn al meer dan honderdduizend keer bekeken op Youtube. De lip plumper is een klein rood plastic dopje wat op de lippen wordt gezet. Door vervolgens zelf al het lucht uit het kapje te zuigen ontstaat er een vacuüm effect. Zo worden de lippen naar voren getrokken en dat een paar seconden lang. Kan een vervelend gevoel geven en zorgen voor een vreemde paarse kleur van het bloed dat naar voren is gekomen. Het effect houdt zo’n twee uurtjes aan, langzaam zwakt het af tot de lippen weer hun natuurlijke vorm hebben. Wie mooi wilt zijn moet pijn lijden zeggen ze, ook al is het effect maar van korte duur… 

Lip Enhancer € 20,95 boozyshop.nl.