MISIA: Het parfum

 

Onlangs nog werd ze geëerd met een Chanel lipstick. Nu is er Misia, een poederige, bloemrijke Chanel geur met viooltje, iris en noten van de Turse roos. 
Wie Misia is? Maria Godebska Natanson Edwards Sert (1872-1950) is Poolse van geboorte, tijdens de jaren twintig was ze in Parijs een sleutelfiguur in de artistieke scene. Haar leven in een notendop: Misia was een verdienstelijke pianist, als kind tokkelde ze al Beethoven. Proust zou in twee van zijn novellen enkele personen hebben gebaseerd op Misa. Een trits aan kunstenaars vereeuwigden haar op het doek. De crème de la crème van de Parijse culturele elite wilde niets liever dan uitgenodigd worden voor haar diners. 

Proust noemde Misia ‘a monument of history.

Als vrouw van Thadée Natanson, uitgever van het magazine of La Revue blanche magazine, kende en vermaakte Misia kunstenaars en schrijvers die werkten voor het blad zoals Mallarmé, Lautrec, Renoir, Bonnard, Vallotton, Picasso, Stravinski, Strauss en de impresario Diaghilev.

Coco Chanel werd een van haar beste vriendinnen - en geliefde als we de roddels moeten geloven.

De elegante Misia geur heeft een nostalgische vibe, en is een rijke aanvulling in de Les Exclusifs de Chanel collectie. Het parfum Misia is het Chanel debuut van de al bekende neus Olivier Polge. Misia als geur? Ik zou zeggen a touch of vintage, classy met een sexy edge.

Misia – Collection Les Exclusifs De Chanel  75 ml  € 133,00.
Misia – Collection Les Exclusifs De Chanel 200 ml  € 255,00.
Alleen te koop in Chanel boutiques.