HOW TO: 5x weelderige wimpers

weelderige wimpers
 

Het best verkochte product in de parfumerie? Een mascara. Want weelderige wimpers zijn vrouwelijk en verleidelijk, en mascare is redelijk betaalbaar. Wist je dat er meer bestaat meer dan mascara voor een bos volle wimpers. Probeer eens één van deze trucjes - Bambi is er niks bij.

1.     Serum
Elke avond braaf wat serum op de wimperrand aanbrengen kan werken als pokon. Revitalash belooft dat al binnen een maand haartjes steviger geworteld zijn, dikker worden en langer doorgroeien. Het serum bevat namelijk de cosmetische versie van prostaglandine, dit is een afgeleide van een ingrediënt welke in medicinale oogdruppels tegen glaucoom een hele bijzondere bijwerking heeft: extreem lange wimpers! In mijn omgeving heb ik het resultaat al bij een paar vriendinnen gezien – het lijkt soms net of ze kunstwimpers dragen!

Revitalash Advanced Eyelash Conditioner vanaf € 74,95 / 2 ml via Revitalash.nl

2.     Mascara met wimpergroei-ingrediënten
De claim in bijna elke mascara-advertentie; ‘De wimpers worden langer!’. Vaak door vezeltjes die aan het borsteltje zitten en dan blijven kleven aan de haartjes. Maar wat nu als de mascara daadwerkelijk de wimpertjes laat groeien in vier weken, zodat het groei-effect ook zichtbaar is na het afwassen van de make-up? Dat moet Sisley gedacht hebben bij het ontwikkelen van de So Intense Mascara, op basis van haargroei stimulerende biotine (vitamine B5).

Sisley So Intense Mascara €46 via Ici Paris XL

3.     Wonderolie
Ofwel castor oil - afkomstig uit de ‘bonen’ van zogenaamde de Wonderboom – werkt als een conditioner. Door het elke avond op schone wimpers in te masseren zou het de haartjes doen versterken, waardoor ze langer kunnen doorgroeien.

Castor Oil € 7,99 / 150 ml via de Tuinen

 4.     Talkpoeder
Een budget beautytip: voor het aanbrengen van mascara met een wattenstaafje de haartjes met talkpoeder inwrijven om een extra ‘verdieping’ op elk haartje te bouwen. Zo lijken ze een stuk langer!

Johnson & Johnson Baby Powder € 280 / 500 gram via drogisterijen

5.  Extensions
Wimper-extensions zijn hot. Nertsenhaar is tegenwoordig gelukkig niet meer zo populair. Goede kunsthaartjes zijn tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden. Met veel precisie worden ze 1 voor 1 op de eigen wimpertjes gezet en blijven zo’n twee maanden zitten, een tussentijdse refill is wel nodig na drie weken. Opletten met facewashes rondom de ogen, want anders weekt de lijm los.


Prijzen varieren per salon, van € 30 tot € 80