EMBRYOLISSE: Uit de Franse apotheek

Embryolisse

In Frankrijk kent iedere vrouw de producten van Embryolisse. Dat komt doordat Frankrijk is overbevolkt met apotheken – in Paris alleen al zit er aan elke grote boulevard minstens een apotheek. 

Typische Franse apothekers merken zijn bijvoorbeeld Onagrine, Homeoplasmine en La Roche Posay. We worden blij van deze merken omdat de meeste heel betaalbaar zijn, en ze bevatten beduidend minder agressieve ingrediënten dan beroemde, dure huidverzorgingmerken.

Een van de Franse beauty cult merken is Embryolisse dat dit jaar 65 jaar bestaat en dat viert met een gelimiteerde Gold Edition versie van hun star Lait-Crème Concentre 24 Hour Miracle Cream (€ 18,50), bedacht door een Parijse dermatoloog.

LCC wordt nog altijd bejubeld vanwege diens voortreffelijke hydraterende kwaliteit, om die redden wordt het aanbevolen door dermatologen. Tegelijkertijd is de crème als perfecte make-upbasis (primer én remover) een van de favorieten van visagisten. (€ 18,50).

Er is ook een Embryolisse Eau Parfumante, een frisse body mist met citrus, grapefruit, patchouli, en actieve ingrediënten als aloe vera. Het proberen waard. (€ 44,95) www.embryolisse-shop.nl

3 x Franse apothekers producten:

1. REINIGEN. In Frankrijk noemen ze de heldere vloeistof die oogt al water eau micellaire, in werkelijkheid is het een geurloze vloeibare makeup remover. Doordrenk een watje ermee, en haal het over je gezicht: en schoon.

Bioderma Créaline H20 Micellar Water 500 ml € 16,15. 
www.viata.nl

2. DETOX. Onagrine is de new kid in de Franse apotheek. Het merk start in 1981, en maakte onlangs een comeback. De naam staat voor het Franse woord onagre, en dat betekent teunisbloem, de kruidachtige woestijnplant die zorgt voor de belangrijkste dermatologsiche eigenschappen in Onagrine-producten.

Dna detox vitamine - concentré anti-fatigue éclat 30ml € 26. 
www.parapharmacie-petits-prix.fr

3. BALSEM. Homeoplasmine is een kalmerende mix van planten extracten. Homeoplasmine is een wasachtige balmsem – voor tijdelijk gebruik – en een wondermiddel voor huidirritaties van insektenbeten tot eczeem. Het is bekend dat topmodel Anja Rubik dol is de Homeoplasmine lippenbalsem.

Homeoplasmine 40 gram € 6,66.
www.farmaline.nl