HEFTIG CONTOUREN: uit de mode?

Door Alex Box

Door Alex Box

 

Dankzij de Kardashians en make-up tutorials van grote youtube guru’s als Huda Kattan uit Dubai, werd een ‘full face of make-up’ de beautytrend. Foundation met hoge dekking, opvallende kunstwimpers en niet te vergeten sterke contourlijnen. Een slankere vorm in het gezicht? Hogere jukbeenderen en een smalle neus net als een topmodel? Alles is te boetseren met deze make-up techniek. Door met een donkere kleur te werken wordt een schaduw gecreëerd, met een highlighter in een lichtere kleur wordt het andere gebied juist naar voren gebracht. Het wordt niet voor niets ook wel ‘shapen’ genoemd. 

Toch wordt social media nu overspoeld door de hashtags #nomakeupselfie of #wokeuplikethis, waarop vrouwen willen laten zien dat ze van nature ook mooi zijn, zonder make-up op (en filter!). Een tegenbeweging dus? Zo zou je het misschien kunnen noemen. Ook op de catwalks zijn steeds meer ‘no make-up’-looks te zien – zoals laatst bij Nina Ricci en Balmain - waarbij er wel degelijk veel make-up is gebruikt maar zó goed is aangebracht het bijna onzichtbaar is. Ook het succes van alle BB/CC/DD creams – het hele alfabet wordt afgewerkt in de cosmeticawereld, inmiddels zijn we bij de GG cream van L’Oreal– geeft deze nieuwe richting duidelijk aan. Een dagverzorging met een subtiel, onopvallend tintje past helemaal bij de ‘no make-up look.’

Als beauty editor vind ik het interessant dat deze tendens ook in beide categorieën zichtbaar is, zoals bij deze nieuwe lanceringen van Smashbox en Estée Lauder.

Zelf aan de slag met contouring, maar dan wel op een natuurlijke manier? Smashbox Contouring Trio zijn geen een poeders, geen crèmes maar handige sticks waarmee je de lijnen heel precies kunt aanbrengen. De donkere tint creëert schaduwen, de lichte is de highlighter en de bronskleur is de overgangskleur ertussen, zodat de eerste twee goed vermengen (€ 35,50 via Douglas).

Toch liever een EE Cream? Estée Lauder heeft een
Enlighten Even Effect Skintone Corrector. Bevat transparante, kleurcorrigerende pigmenten. Egaliseert en biedt bescherming tegen de zon met SPF 30 (€ 39,94 via esteelauder.nl).

 

VIDEO HUDA KATTAN:

 

Door Melvin Balvers