CHANEL MÉDITERRANÉE: voor de blauwste ogen

Onlangs viel mijn oog op een azuurblauw gekleurde vakantiefolder van de Côte d’Azur . Tsja. Zou het niet cool zijn als er een nagellak zou komen geïnspireerd op dat intense blauw? Een paar dagen later zag ik het idee vervuld.

De basis voor de nieuwe Chanel zomer make-up is de Franse Rivièra. In de roaring twenties een van de favoriete bestemmingen van Gabrielle Chanel. Waar je ook kijkt zie je aan de Côte d’Azur blauw; de kleur van de Middellandse Zee, en de blauwe hemel.

Chanels COLLECTION MÉDITERRANÉE straalt letterlijk. Neem alleen al de gedurfde LAVANDA nagellak in fel, intens paars. En ja hoor daar is de frisse lak MÉDITERRANÉE in zuiver zeeblauw.

Voor de bijbehorende blik is er STYLO EYESHADOW in potloodvorm, waarmee je het azuurkleurige 117 AZULEJO in een streek kunt aanbrengen.

De oogschaduw is romig, en de potloodpunt glijd gladjes over de huid. De textuur bevat een hoge concentratie water, waardoor een fris gevoel achter blijft, wel zo fijn in de zomer. Andere kleuren zijn CAMPANULE een mooie paars met blauwe gloed, het zachte LAURIER ROSE is poederig met gouden glans, het olijfgroene OLIVINE en het bruine CAROUBE is warm en helder en benadrukt de gebruinde zomerhuid.

Verkrijgbaar in gelimiteerde oplage is de STYLO YEUX WATERPROOF ORCHIDÉE een felle, intense paarstint, die vlak langs de wimperrand moet worden aangebracht.

Voor een zonnige teint zorgt een laagje LUMIÈRE D’ÉTÉ, een luchtig poeder met satijn glans en gouden schittering. Bijzonder is de verpakking met reliëf afbeelding van de camelia, als symbool voor de vrije sfeer van de zomer.

Er zijn vier kleuren ROUGE COCO SHINE lipsticks met onder andere zonnig koperbruin AMOROSA en INTRÉPIDE is goudachtig felroze. De twee LÈVRES SCINTILLANTES zijn het intens roze ROSE PARADIS en het krachtig rode ALLEGRIA.

Veel producten uit de Méditerranée lijn zijn gelimiteerd of exclusief zoals het poeder LUMIÈRE D’ÉTÉ € 56. Nagellak € 29. ROUGE COCO SHINE  € 33,50. LÈVRES SCINTILLANTES € 29. STYLO EYESHADO € 29 (allemaal gelimiteerde edities). STYLO YEUX WATERPROOF ORCHIDÉE € 24,50.

 In Nederland te koop bij o.a. de Bijenkorf.