DAVINES: haarproducten in regenboogkleuren

Davines

In samenwerking met de Slow Food Foundation for Biodiversity ontwikkelde het Italiaanse haarverzorgingsmerk Davines negen productfamilies. Iedere serie heeft een eigen kleur, naam en eigenschap.

De vrolijke kleurtjes vallen goed op in doorzichtige potjes, en zijn gemaakt in samenwerking met Zero Impact die de verpakking zo maakte dat ze zo min mogelijk plastic bevatten en hergebruikt kunnen worden als bijvoorbeeld kleine opbergdoosjes. Leuk bedacht.

Ik testte de twee Davines MINU producten, een smurfenblauwe shampoo en het haarmasker in dezelfde smurfen kleur.

Zowel de shampoo als het haarmasker hebben een sterke geur die niet zo uitnodigend is als het uiterlijk van de verpakking. Maar wat blijkt, na gebruik is die geur snel verdwenen en ruikt het haar neutraal. Wat betreft het kleurbehoud van geverfde haren, denk ik dat het werkt. De koperkleurige haarverf die ik al tijden niet meer heb bijgewerkt en steeds blonder werd, leek plots een stuk warmer. (Placebo effect of echt effectief?)

Op de website van Davines probeer ik te achterhalen wat ik in mijn haren heb gesmeerd. Bij elk product dat ze verkopen, staan een paar ingrediënten vermeld. In beide producten zit onder andere een extract van de knopjes van de bloem Salina Caper die groeit in Italië. De Salina Carper is rijk aan polyfenolen, een stof die een beschermende werking heeft op de kleur van je haar. Salina Caper bevat ook quercetine, een sterk aminozuur dat net als polyfenolen een beschermende werking heeft.

Alle haarproducten zijn te verkrijgen in 12ml, 75ml, 250ml, 1000ml en 5000ml http://www.davines.com/nl/

Verkooppunten in Nederland zijn te bekijken op:
http://www.davines.com/nl/salon-locator/

Door Fenna Wenselaar