Alaïa Paris: Pure schoonheid

alaia

Als er iemand in de modewereld zijn sporen meer dan ruimschoots heeft verdiend is het Azzedine Alaïa. Via topmodellen en personality’s als Naomi Campbell, Stephanie Seymour, Grace Jones en Michelle Obama ontdekte de wereld de Alaïa-vrouw: actief, super vrouwelijk, en zelfverzekerd. 

Alaia’s kracht is kleding – van klassiek tot gedurfd - die nooit uit de mode raakt. Dit tijdloze aspect is ook van toepassing op het nieuwe parfum Alaïa Paris. Net als Alaia’s mode staat deze geur voor pure schoonheid en langdurige frisheid. Van mode naar parfum is voor Alaïa een logische stap.

Eigenzinnigheid is Azzedine Alaïa niet vreemd. De 75-jarige showt als hij zin heeft. Interviews geeft de levende legende zelden, logisch, want zijn stijl spreekt voor zich. Als een van de grootste modesterren ooit blijft Monsieur Alaïa graag een mysterie. Des te persoonlijker is zijn parfum.

Alaia’s vertrekpunt was een herinnering aan zijn Tunesische grootmoeder die de gewoonte had om koud water tegen de verzengde hete muren van het huis te gooien. De talentvolle parfumeur Marie Salamagne bedacht een formule passend bij het idee vankoud water op hete kalk. Het was een hele uitdaging: “Het geurakkoord waar Monsieur Alaïa om vroeg”, vertelt Marie Salamagne, “is een bijzondere eigenaardigheid. Het heeft niets van doen met wat er momenteel wordt aangeboden.”

Alaïa Paris opent luchtig fris met de geurnoten pink peper, vrouwelijk pioenroos en fresia. Het verleidelijke karakter zit in de dierlijke geurnoot musk. Azzedine Alaïa noemt de geur die lang blijft hangen uitdrukkelijk géén parfum, maar een eau de parfum. Tijdens de presentatie voegt hij toe: “Naast het parfumeren van jezelf kun je het gebruiken ter opfrissing, het is een heel gewoon gebaar, een aanvulling op de verzorging.” Alaïa Paris is ook verkrijgbaar als body lotion en shower gel.

Bijzonder is de stijlvolle, glanzende flacon gemaakt van zwaar en kostbaar doorschijnend zwart glas. Het gaatjes patroon waarmee het ontwerp is versierd weerspiegelt Alaïa’s kenmerkende lasermotief, dat ook terugkomt in schoenen en tassen. De verfijnde dop is omwikkeld als een klos garen met gouddraad, een hommage aan Alaïa’s vakmanschap. De verpakking is ingetogen rozeachtig beige, een lievelingskleur van de ontwerper. Alaïa Paris wordt in de campagne belichaamd door de Amerikaanse Guinevere van Seenus. De androgyne schoonheid is gekleed in een typische nauwsluitende Azzedine Alaïa jurk. Eigenzinnig. En zo is de cirkel bij Alaïa rond.

Te verkrijgen op Alaia.fr en debijenkorf.nl