MIU MIU: cutting-edge en trendsettend

miu miu

Miu Miu is in zowel in de mode als met parfum verrassend. Tegenstrijdig, maar altijd speels op een sensuele manier. Ontdek stijl gevangen in geur.

Meisjesachtig, maar ook vrouwelijk, slim en frivool, artistiekerig en chic. Het is de Miu Miu-vrouw ten voeten uit. Miu Miu is een Italiaans modemerk, en tevens het koosnaampje van de bekende Miuccia Prada, de oprichtster van het modelabel.

Miu Miu als parfum is fonkelnieuw, vandaar simpelweg de naam: Miu Miu. Verder is er echt niets vanzelfsprekend aan deze allesbehalve oppervlakkige eau de toilette.

Geur is een emotie, brengt reacties te weeg en kan herinneringen oproepen. Denk bij de eerste Miu Miu geur aan een soort droombeeld, want het valt onmogelijk in een hokje te plaatsen. Het parfum is ongrijpbaar omdat Miu Miu niets heeft met vanzelfsprekendheid, verwachtingen of clichés.

De award-winning parfumeur Daniela Andrier (Prada, Guerlain, Yves Saint Laurent) heeft een contrasterende compositie gecreëerd die opent met een elegant, sensueel bloemig lelietjes-van-dalen, echte roos absoluut en synthetische groene noten. Deze zachte, frisse, onschuldige geur is tegen een diepe aardse achtergrond geplaatst: houtachtig kruidig akigalawood en een extract van fluweelachtig patchoeli. Het akigalawood voegt mysterie toe aan de subtiele sprankeling van het bloemige. De verrassende combinatie voelt natuurlijk en tijdloos aan – bloemig en aards.

 “Het Miu Miu parfum verpersoonlijkt de geest van het merk door een stijl die niet alleen sophisticated en sensueel is, maar ook cutting-edge en trendsettend”, zo verwoordt Patrizio Bertelli het, zakenpartner en man van Miuccia Prada.

Het campagnemodel Stacy Martin is vrouwelijk, speels, met een spannend randje. De  donkerharige Frans-Britse actrice draagt in de campagne een Miu Miu party-dress in fris hemelsblauw, de kleur die verwijst naar het gekleurde glas van de ‘poppy’ parfumflacon. Bij een extravagante geur hoort natuurlijk een uitgesproken flacon, vandaar dat het glas is voorzien van een doorgestikt effect, geïnspireerd op de iconische Miu Miu-tas.. Net als de geur is de flacon sprankelend én uitdagend: echt Miu Miu.

De geur is te koop in de Bijenkorf Amsterdam.