Nieuw: slimme Dyson Supersonic haardroger

Iedereen kent wel één Dyson product – is het niet de beroemde zakloze stofzuiger die begin jaren negentig werd gelanceerd, dan zijn het de esthetisch vormgegeven handdrogers of ventilators. Allen hebben inmiddels hun succes bewezen. Gloednieuw is de Dyson Supersonic haardroger, het allereerste beautyproduct van James Dyson, de oprichter van het merk. Zal het ook een hit worden?

Als ambassadeur van de Dyson Supersonic haardroger gebruikt haarstylist Bernie Otjes het futuristisch ogende apparaat al een half jaar. Inmiddels zijn al zijn salonmedewerkers overgestapt op het apparaat met z’n knalroze luchtuitlaat die vanaf 15 oktober te koop is bij de Bijenkorf en op dyson.nl voor €399.

Logisch dat Otjes blij is. Tijdens een demonstratie somt hij al haarstylend moeiteloos de voordelen op. “Ik ben met de Dyson sneller klaar omdat de motor acht keer krachtiger is dan die van gewone föhns. Belangrijk voor de consument is dat  je kunt kiezen uit drie warmte-instellingen en dat de lucht niet te heet wordt, zodat het haar niet beschadigt en levendig blijft. Doordat het apparaat de helft minder lawaai maakt dan andere föhns, kan ik een praatje maken met mijn collega’s of de klant.”

Ik daagde Dyson ingenieurs uit om een haardroger te ontwikkelen die problemen oplost

Dit is wat uitvinder James Dyson zelf zegt over de haardroger waarin 50 miljoen pond is geïnvesteerd: “Haardrogers kunnen zwaar, inefficiënt en luidruchtig zijn. Verder onderzoek leerde ons dat de hete lucht je haar ook kan beschadigen. Ik daagde de Dyson ingenieurs uit om de wetenschap van haar door en door te begrijpen en onze versie van de haardroger te ontwikkelen, die volgens ons deze problemen oplost.”

Bij de Dyson Supersonic haardroger worden drie opzetstukken geleverd. Otjes demonstreert de Styling Concentrator – een een smalle sleuf waarmee tegelijkertijd gedroogd en gestyled kan worden. Otjes: “Ik hou niet van gekapt haar, maar ‘gepolijst’ haar vind ik wel erg mooi en daarvoor gebruik ik dit tweede opzetstuk,  de Smoothing Nozzle die het haar ook mooi glad maakt.”

Opzetstuk drie, de Diffuser met zijn brede rond kop, zorgt in een handomdraai voor gelijkmatige gedroogde krullen, geeft volume en is anti-pluis. Dat merkte ik zelf toen ik de roestvrij stalen haardroger testte. Erg handig: dankzij magneetjes klikken de stylinghulpstukken simpelweg aan de föhn.

Of het een hit wordt? Ik ben niet iemand die vaak zijn haar stylt, soms mijn pony met een borstel. Het belangrijkste voordeel voor mij is het gebruiksgemak en de tijdwinst.

Fun & Facts & Figures  • Er is ruim 4 jaar lang met 600 prototypes getest door 103 ingenieurs - hiervoor werd 1625 kilometer echt mensenhaar gebruikt • met de Dyson haardroger wordt haar niet blootgesteld aan excessieve temperaturen • Dyson heeft een ultramodern haarlaboratorium gebouwd voor onderzoek, ontwerp en ontwikkeling • Dyson heeft meer dan 5000 mensen wereldwijd in dienst • een derde daarvan is ingenieur • er zit 2 jaar garantie op onderdelen en werkuren.

Ter gelegenheid van de lancering opent Dyson in het weekend van 15 en 16 oktober een tijdelijke Blow Dry Bar in de Bijenkorf Amsterdam. Daar kunnen bezoekers kennismaken met de haardroger en vrijblijvend hun haar laten stylen door een expert. De Bijenkorf Amsterdam, Dyson Blow Dry Bar, Damcafé, 1e etage, zaterdag 15 en zondag 16 oktober, 12.00 - 19.00 uur.