3 X LIPVOLUME

Primen en plumpen. De nieuwe lipproducten maken injecties overbodig en doen meer dan primen en plumpen.

Hoewel ik al gezegend ben met volle lippen is de nieuwe Lipfusion XXL zeker een blijvertje in mijn toilettas. Alleen al omdat je met het transparante lippotlood een mooie gladde – primer - basis creëert voor gekleurde lipstick. (wacht 2-3 minuten, breng dan de lipstick aan). De lipmake-up zorgt er ook voor dat lipstick niet uitloopt in verticale lijntjes.

De meest vrouwen zullen Lipsfusion aanschaffen voor het plumping-effect. Ze willen volume! Hiervoor zorgt onder andere het actieve ingrediënt Volulip, een unieke peptidemelange die gelinkt is aan het stimuleren van hyaluronzuursynthese, voor een direct volume vergrotend effect én volumetoename op de langere termijn. Lipsfusion is vochtverzorgend en bevat als krachtig anti-oxidant vitamine E dat bijdraagt aan het herstellen van beschadigingen. Check, ook dat klopt.

FusionBeauty StimuLIP XXL Contouring Priming Plumping Pencil 30 bij Skins Cosmetics (skins.nl).

Plumpen van een andere orde is Glamglow’s Plumprageous Matte Lip Treatment. Met de ludieke verpakking – de zilveren huls lijkt op een injectienaald - scoort het lippenverzorgingsproduct een punt.

Ik moet eerlijk toegeven, ik heb het niet zo op Glamglow producten. Ze zien er werkelijk prachtig uit, ik heb ze allemaal getest en allemaal spelen ze letterlijk in op gevoel. Breng een van de Glamglow maskers aan en je huid prikkelt, zindert, gloeit of jeukt.

Bij het aanbrengen van de Plumprageous gel voel ik maar één ding en dat is: au! Ik weet niet hoe snel ik het goedje er vanaf moet halen. Te gevoelige lippen? Wellicht, maar gezien mijn andere Glamglow ervaringen zal ook hier het idee zijn wie mooi wil zijn een beetje pijn moet lijden. En het zal wel werken ook.

Glamglow’s Plumprageous Matte Lip Treatment. € 24,95 bij Douglas.

Tot slot Dreamkiss, een lip plumping masker van Starskin. Uit sinds augustus, en voor € 9,95 - twee stuks - exclusief verkrijgbaar bij Douglas. Starskin timmert al een tijdje succesvol aan de weg met bio-cellulose maskers – voor het gezicht, voeten en handen en nu dus ook lippen. Plump-ingrediënten zijn hyaloronzuur dat zorgt voor een zwelling van de huid en zeevarens die de synthese van liptiden stimuleren waardoor cellen in volume toenemen met als resultaat vollere lippen.

Het lipmasker wordt aangeprezen als een ultra hydraderend serum voor volle lippen. Het bevat ingrediënten die vocht vasthouden, zoals glycerine, hyaluronzuur, jojobaolie en kokosolie. Het masker bevat net als ander Starskin producten geen parabenen, siliconen, minerale oliën, sulfaten en synthetische kleurstoffen.

Het Dreamkiss masker – dat ruim de mond overlapt - ruikt zoet naar cocos. Kunst is je mond een kwartier te houden. Het resultaat is een paar prachtige kissable lippen.