MOROCCANOIL ZET IN OP TEXTUREN

De Moroccanoil collectie is verrijkt met drie gloednieuwe texturizing hair products: Moroccanoil Dry Texture Spray, Texture Clay en Beach Wave Mousse. Moroccanoil Ambassador Antonio Corral Calero kwam speciaal naar Amsterdam en vertelt.

Voor wie het nog niet weet: Moroccanoil bestaat sinds de Chileense/Canadese Carmen Tal ruim tien jaar geleden ervaarde hoe na een behandeling met arganolie haar verpeste haardos veranderde in een stralende bos. Sindsdien zijn de Moroccanoil Treatment en een dertigtal andere producten niet meer weg te denken uit menig salon.

Antonio noemt Moroccanoil-oprichter Carmen een grote inspiratiebron. “Wat ik geleerd heb van haar is wees altijd eerlijk, deel informatie. In de beauty-business hoor je veel leugens. Elk Moroccanoil product werkt, dat is al zo vanaf het begin.” De Spaanse hair-artist werkt vrijwel vanaf meet aan voor het merk. Hij zegt dat hij nooit had kunnen bevroeden dat het merk zo’n groot succes zou worden Én blijven. Natuurlijk was hij onder de indruk nadat hij in zijn salon in Montreal een monstertje Moroccanoil arganolie had gekregen. Hij zag zelf dat het vloeibare goud wonderen verrichtte.

Moroccanoil producten zijn jaren in ontwikkeling voordat ze op de markt komen en Antonio test alles zelf. “Ik reis veel en neem monsters mee naar verschillende landen en probeer ze in verschillende klimaten – van vochtig tot droog - op allerlei haartypes. Ja, ik heb vaak opmerkingen haha.” 

Helemaal tevreden is hij over de nieuwe Beach Wave Mousse. “Voor warrig Ibiza-haar, het hele jaar door,” zegt Antonio. De mousse bevat een zoutvrije arganolie-formule en polymeren zodat het haar als het ware een plumping behandeling ondergaat met als resultaat echt volume, en het activeert golven en krullen. Je brengt het aan op vochtig of droog haar en het volume verdubbeld.” (75ml € 17,90 175ml €30,90)

Moroccanoil Dry Texture is een ander fijn product voor de perfecte imperfecte look. Antonio: “De unieke droge arganolie-spray brengt grip in het haar. De finish is mat, je brengt het eenvoudig aan vanaf de haarwortels, borstel erdoor heen en klaar.” (60ml €13.30 205ml €30,90)

Een nieuw voedend product is Moroccanoil Texture Clay. “Vaak denken mensen dat crème-producten voor mannen zijn of voor kort haar, dat klopt niet. Deze styling clay is geschikt voor lang haar en heeft een matte finish en zorgt voor een warrige structuur. Van alle Moroccanoil producten heeft de Texture Clay ‘the strongest hold”. (75ml €29,90) 

Of deze producten ook bruikbaar zijn in combinatie met hairextensions? “Ja hairextensions zijn erg populair, veel vrouwen hebben ze. Ik ben er niet altijd fan van trouwens. Aangebracht in een salon ziet het er geweldig uit, maar als vrouwen het zelf doen oogt het soms verfomfaaid. Maar alle Moroccanoil-producten werken in combinatie met hairextensions."