SYNTHETIC DE CHANEL: contrasterende make-up

Voor de feestdagen ontwikkelde Chanels Lucia Pica en haar Makeup Creation Studio een gewaagde collectie die opvalt met een scala aan texturen en de kleur grijs als eyecatcher.

Lucia Pica liet zich inspireren door koele cityscapes en urban materials. De hoofdstedelijke kleur grijs komt uitgebreid terug in The Exclusive Creation ARCHITECTONIC (€57 limited collection), een schitterend oogpalet met platinum grey, cement grey en mirror grey. Kenmerkend aan het vijfkleurige palet zijn de verschillende texturen van mat, satijn finishes tot een rijke creamy textuur die smelt op het ooglid. Ideaal om te blenden, vandaar de twee bijgeleverde applicators. CALLIGRAPHIE DE CHANEL Hyperblack (€22) is de perfecte gitzwarte eyeliner die je in één strakke lijn aanbrengt met een kwastje.

Werkelijk gewaagd is het nagellak trio met LE VERNIS VELVET Pink Rubber (€ 25 limited edition). De bleek roze lak, brengt dik aan, dus doe voorzichtig, het effect is rubberachtig dus mat. Heel bijzonder. Helemaal Mirror Mirror is 540 Liquid Mirror (€ 25 limited edition), een verzadigde glanzende zilvertint. Transparant, glanzend en zacht roze is 544 Hyperrose Glass (€ 25 limited edition). Drie kleuren voor bij totaal verschillende looks. Uitdagend!  

Voor een intens gezonde tint op de wangen is er JOUES CONTRASTE Hyperfresh (€41 limited edition). De blush  versterkt de huidskleur en laat jukbeenderen mooi uitkomen.

Voor feestelijke lippen is er keus uit 3 texturen in 5 tinten. Mijn favoriet is Rouge Allure Gloss (€35 limited edition) in de tint 137 Super Nude. 157 Super Coral – de naam zegt het al neigt naar warm koraal. De 247 Ultraberry tint uit de 2-delige serie Rouge Allure Intense oogt donker maar opgebracht is een kleur die veel vrouwen – vooral brunettes prachtig staat. Rouge Double Intensite 105 Curious Orange is als enige lipstick exclusief te koop op de Chanelsite.