TIME TO PLAY: Dior Backstage Pros

Make-up magic gebeurt backstage tijdens modeshows. De beelden van modellen die na een show de wereld over gaan moeten immers perfect zijn.

De alsmaar groeiende Dior Backstage Pros-lijn bestaat uit een serie onmisbare producten. Ze zijn ontwikkelt door Diors Creatieve Director Make-up Peter Philips voor trends als strobing, contouring, clowning en baking.

Maar met welk slimme product precies pas je als consument een trend toe? Jamie Coombes, Dior Make-up Pro Team Member is tijdens Dior shows altijd present. Onlangs was de Brit even in Amsterdam om de prachtige producten toe te lichten.

Jamie legt uit dat er Dior Pros producten zijn voor de ogen, lippen, nagels en teint. We beginnen met de laatste categorie: de vier Backstage Pros Fix It Colours. Elke product is mooi verpakt in lipstick vorm met een transparante huls in de kleur groen, blauw, geel en abrikoos.  Vernieuwend, benadrukt Jamie is het melting effect – alle Fix It producten blenden meteen mooi in en laten geen onflatteuze randjes na.

Dior Pros met de groene filter gebruikte ik al om de roodheid van de huid te neutraliseren. Jamie demonstreerde de stift met het abrikooskleurige filter. Deze verzacht pigmentvlekjes en vervaagd donkere kringen. Voor mij een must have! Voor het verhullen van paarsachtige verkleuringen en blauwige lippen en adertjes is de stick met de gele filter geschikt. De teint gaat stralen van de stift met de blauwe huls, ook ideaal voor contouring.

Tot slot de corrigerende 2-IN 1Primer & Concealer (€36,95- 3 tinten) is gemaakt voor het gezicht en lippen. Ideaal voor een snelle make-up touch-up, plús tovert donkere vlekken, roodheid en verkleuringen weg als sneeuw voor de zon. Onmisbaar in elke make-uptas. Nieuw in deze Pros-lijn is de Backstage Pros Flash Luminizer, een stift met kwastje voor het creeeren van lichteffecten of concealer, werkt prima onder de ogen tegen donkere wallen.