POUR TOUJOURS: Slow Uniseks Parfums

Pour Toujours is niet meteen een parfumlabel dat een belletje doet rinkelen. Helemaal niet erg, tussen al het parfumgeweld zijn niche geuren meer dan welkom.

Het Franse Pour Toujours is het geesteskindje van Martine Denisot. “Ik koos de naam (for ever in Frans) omdat geuren vluchtig zijn, maar ze ons wel altijd bij blijven.” Denisot creëert feel-good parfums omdat dit aansluit bij haar slow perfumery filosofie. De Française is geen ‘geboren neus’. Ze volgde haar passie voor geur pas op latere leeftijd na een carrière in communicatie en toerisme.

Via de beroemde parfumeur Jacques Polge – toenmalig Chanel neus – kreeg ze de kans op het volgen van een parfum training in het Chanel laboratorium. Daarna sloot ze zich aan bij het collectief Flair Paris, en ontwikkelde in 2015 zes uniseks Pour Toujours geuren waaronder Pyros, Boule de Gomme en Khamsin.

Ik probeer Graines. Het is een prikkelende aardse en zoete geur met onder andere noten als frisse bergamot en mint. Omdat Denisot houdt van raw materials verwijst Graines naar zaden zoals gerst.

Denisot’s Pour Vous serie (€140 per stuk) is duidelijk niet doorsnee, dus is de flacon die is omhuld door een luxe doos dat ook niet. Eyecatcher is de dop van wit porselein – een hint naar Denisot’s overgrootouders, porseleinfabrikanten in het beroemde Limoges.

 FaceForward. Van Oldenbarneveltstraat 119. Rotterdam.