MOLTON BROWN: de lente op de huid

Met talloze witte belletjes is het lelietje-van-dalen een unieke verschijning.

Sinds een interessante pers presentatie door het Britse Molton Brown over de nieuwste verwenlijn weet ik dat het bloemetje jaarlijks centraal staat tijdens The Flora Day Festival in Holston, in Cornwall.

Om het begin van het voorjaar te vieren dragen de inwoners witte kleding met als accessoire een lelietje-van-dalen. De speelse witte bloem is al decennia populair in parfums. Echter, uit het lelietje zelf kan geen geur worden gedistilleerd. Wat we ruiken is een moleculen mix van zoete roos, sensueel jasmijn en bedwelmende ylang-ylang. Het resultaat is altijd fris, groen en zacht.  Een typische evergreen.

Interpretatie van de lelietjes klassieker

Molton Brown – specialist in bad- en douchegels, home en hand care en signature geuren - lanceert voor de lente de Lily of the Valley & Star Anise Collection. De uitgebreide lijn is een geheel eigen interpretatie van de lelietjes klassieker.

Met als uitgangspunt een weelderig, wit bruidsboeket stopte Molton Brown’s parfumeur Jennifer Jambon in de basis ylang ylang, en in de top zoete steranijs. In het hart van de geur bloeien magnolia en lelietjes.

Het oog wil ook wat, ter decoratie illustreerden de dames van The Flower Appreciaton Society voor de Britse hofleverancier Molton Brown een subtiel lelietje-van-dalen op de flacons.

De zes-delige Lily of the Valley & Star Anise Collection is vanaf maart te koop. Bath & Shower Gel 300ml €22, Body Lotion 300ml €31, Eau de Toilette 50ml €49, Hand Cream 40ml €12, Aroma Reeds €49 en de geurkaars met drie lontje €69 of met een lont €49. Te koop bij oa Skins en Babassu.