AERIN: parfums voor elk moment

Uit het niets een parfumlijn succesvol lanceren, dat is knap. Het helpt als je een Lauder-telg bent, met smaak.

Aarin Lauder start in 2011met een lifestyle-lijn met make-up, interieurartikelen en accessoires. De AERIN parfumcollectie volgt in 2013 met de geuren Gardenia Rattan, Amber Musk, Lilac Path, Ikat Jasmin en Evening Rose.

Ludiek: parfum ingredienten opdienen in een lunch

Tegenwoordig zijn er al acht mooie Aerin geuren  - Iris Meadow, Water Lily Sun Meditereanean Honesuckle kwamen erbij. Onlangs werden de geuren voor elk moment van de dag  in Amsterdam ludiek onder de aandacht gebracht door Michèle Gay, in Bussel bekend van haar gelijknamige winkel voor fijnproevers. Maison Michèle Gay is parfumeur, en creëerde aan de hand van de acht AERIN geuren een lunch. Ze diende acht verschillende gerechten op, met de beste noten uit de collectie. Dan krijg je dit:

Wortel cake met blackberry en rose absolute

Chocolade met mimosa en magnolia

Ikat Jamine Appelmoes met jasmine absolute

Pannenkoekje met maple- en bloemensiroop

Pavlova met tuberose en bergamot

Caesar salade met roos en cognac dressing

Creamy eggs met vanille en blackcurrant zout

Fruit smoothie met sandalwood

Zelf vind ik AERIN geuren stuk voor stuk heerlijk. De een is wat meer traditioneel dan de ander, maar het zijn allemaal ronde, vrouwelijke en warme geuren. Layeren kan, want alle geuren worden vergezeld door een bodycream (150ml €48).

Elke geur is pakkend versierd met een ander dessin. Aerins idee achter de verschillende dessins die de doosjes sieren is dat die net als de geuren refereren aan de stoffen die ze ooit eerder gebruikte voor een collectie, of waar ze gewoon een speciale herinnering aan heeft.

 Elke flacon is bekroond met een gekleurde steen als dop, die verwijst naar een van de parfumingrediënten. Zo is de steen van Amber Musk licht bruin en die van Lilac Path roze.

AERIN breidt in april het geurenpallet uit met de Premier Collectie, met als eerste geur Rose de Grasse, een luxe beleving samengesteld uit een blend van drie verschillende kostbare rozenwaaronder de weelderige rose centifolia die groeit in Zuid-Frankrijk. € 195.

AERIN Eau de Parfum € 50ml €96. €100 ml €136. esteelauder.com