UNWASH: Voor een veganistische wasbeurt

Het Amerikaanse Unwash verovert de markt met drie vernieuwende haarproducten: een Bio Cleansing Conditioner, de Anti-Residu Cleanse en het Hydrating Masque.

Overigens, toen ik hoorde van Unwash, dacht ik in eerste instantie aan de No-Poo rage; het stoppen met het wassen haar. Dat is het niet. Unwash gaat over het nieuwe fenomeen Co-washing. Dat staat voor reinigen met conditioner, in dit geval de Bio Cleansing Conditioner dat zich concentreert op de beste eigenschappen van het haar.

Unwash is sulfaat, parabenen en gluten vrij

Zie Unwash als het nieuwe haar verzorgen, waarbij de hoofdhuid schoon wordt gemaakt zonder dat de natuurlijke oliën van de huid worden aangetast. Dat kan omdat alle drie producten geen sulfaat, parabenen of gluten bevatten, vandaar het label veganistisch. De benifits van Unwash zijn dat haar langer glanst, zachter aanvoelt en dat kleur langer vasthoudt en minder snel afbreekt.

Bio Cleansing Conditioner € 29,90 is geschikt voor alle haartypes en texturen en ook voor gekleurd haar, en kan iedere dag gebruikt worden.  Omdat sulfaat ontbreekt, ontstaat er geen schuim tijdens het wassen wat kan zorgen voor dof en droog haar.

De prijzige Unwash-lijn oogt luxe met prachtig vormgegeven flacons met mooie illustraties van golvend haar en bloemen, en bevat ook een Hydrating Masque €34,90. Je  kan het masker gebruiken na de Anti-Residu Cleanse € 32,90. Deze intensieve, maar milde reiniger voor wekelijks gebruik geeft haar dat vaak wordt behandelt met stylingproducten een fikse boost.

Unwash is geschikt voor alle haartypen: droog, gekruld, lang, vol, dun en gekleurd haar en is via unwash.nl te koop bij geselecteerde kapsalons.