Chanel Hydra Beauty 2016: de kracht van water

De Hydra Beauty lijn van Chanel groeit, en is uitgebreid met onder andere Hydra Beauty Micro Gel Yeux en de ‘natte’ lotion Hydra Beauty Very Moist.

Alle Hydra’s lessen onze eeuwige dorstige huid, en verzachten droogtelijntjes. Een van de drie nieuwkomers is Hydra Beauty Micro Gel Yeux. Net als het Hydra serum trekt dit de aandacht door de bijzondere textuur met fijne ‘balletjes’ met het hydraterende ingrediënt Camelia Alba OFA.

Een van de andere actieve werkstof is de camelia-bloem, die Chanel plukt in Zuid-Frankrijk, en dat al langer in de Hydra Beauty-lijn wordt verwerkt vanwege de natuurlijke stimulerende vochtinbrengende factor waardoor celwanden worden versterkt net als de lipiden, vetten, die de hoornhuid beschermen.

De waterachtige oog gel komt uit een hygiënisch pompje, en wordt in tegenstelling tot het serum niet meteen opgenomen door de huid. Eenmaal opgedroogd, voel je duidelijk een soort van klef laagje, voelt prettig, maar met een vette huid is het raadzaam om eerst samples uit te proberen van deze lijn. In principe is de lijn geschikt voor alle huidtypes.

Hydra Beauty Micro Gel Yeux 15 ml €58, Hydra Beauty Flash 30 ml €55, Hydra Beauty Moist 150 ml € 51. Te koop via de Bijenkorf.