Razor Sharp Eyes

Vlijmscherpe lijntjes

Eyeliners, ze bestaan in allerlei soorten en maten. Eyelinerfreak Tessa Bosma test drie verschillende.
Ik kan maar niet genoeg krijgen van de eyeliner look, ik trek al vijf jaar vlijmsterke lijntjes. De inspiratie kwam van de Sugababes, met zangeres Mutaya, voor mij dé trendsetter met de ‘eyeliner wing’. Vandaag de dag krijg ik dagelijks complimenten over mijn perfecte eyeliner. Er zijn verschillende eyeliners te koop; met kwast, als stift, of een potlood. Wat ik zelf het fijnst vind is de vloeibare eyeliner met een klein kwastje van Mac Cosmetics. Voor dit artikel ben ik de uitdaging aan gegaan met 3 verschillende eyelinerstiften. De intens diep zwarte eyeliner van Sisley (€45), Noir van Chanel (€35,95) en een goedkope liner van Monki (€8).

Toen ik voor het eerst een lijntje ging trekken was het resultaat verre van perfectie

Allereerst de eyeliner van Sisley. Het is een dure, maar de kwaliteit bevalt. De eyeliner droogt snel en is de lijn is wrijf bestendig – dat is fijn omdat het oog een gebied is waar je vaak aanzit zonder dat je het door hebt. Het Sisley’s make-up concept is dat ze plant extracten verwerken in alle producten. In de eyeliner zitten extracten van roos, maïs bloem en arginine, wat het gebruiksvriendelijk voor het oog maakt. Sisley heeft ook de eigenschap toegevoegd waarbij de eyeliner zorgt voor een stimulatie in wimpergroei. Of het daadwerkelijk werkt? Daar zal ik achterkomen door het voorlopig nog even te gebruiken.

De voordelige liner van Monki vond ik lastig. De punt is dik waardoor de lijn ook dik wordt en ook niet egaal. Wat betreft de draagbaarheid moest ik het lijntje ook bijwerken halverwege de dag. Maar goedkoop is het ding wel.

Voorlopig is de Chanel-eyeliner mijn favoriet. Het aanbrengen van het lijntje was de eerste keer lastig, maar uiteindelijk kreeg ik dankzij de dunne vilt punt met de Chanel-pen het scherpste effect. Ook is de eyeliner wrijf bestendig. Ik had de hele dag plezier van het lijntje want ik hoefde het niet te bij te werken. Het afhalen was wel een opgave, ik kreeg het zwart  amper verwijderd.

Toen ik jaren geleden voor het eerst mijn eyeliner tekende was het resultaat verre van perfectie. Tegenwoordig trek ik binnen 30 seconden een foutloos lijntje. Ik geef de voorkeur aan het efficiënte kwastje, maar oefening baart kunst, dus misschien wen ik alsnog aan de pen.