CHANEL: In the Summerlight

In the Summerlight van Chanel is een zeer verrassende make-up collectie met tinten die je niet direct associeert met een zomers gevoel, maar voor je het weet ben je hooked.

 ‘Wat een ‘donkere’ collectie,’ was mijn eerste reactie bij het zien van de nieuwe Chanel zomer make-uplijn met beiges en bruintinten als donker chocoladebruin, diep rood en flessengroen. Chanel duidt de kleuren als zonovergoten en in “postcard” colours. Dat is het.

Met name de kleuren van de oogmake-up en nagellak zijn alles behalve fel, eerder ingetogen, maar zonder verlies aan rijkheid. Glans is de rode draad, dat zie je vooral terug in de twee nieuwe uitvoeringen van Les Beiges, genaamd Healty Glow Multi-Colour. De Les Beiges poeders (€55, limeted editons) gebruik je voor een natuurlijke look met terra cotta voor de contouren en goudkleurig glanzen zand voor high lights.

Glow, en een tikje glitter is niet alleen zichtbaar op de huid, maar ook op ogen met het bijzondere Empreinte du Désert palet (€53 Limeted editon). Het Les Ombres palet bestaat uit vier zijdeachtige tinten. De twee meest opvallende en flamboyante kleuren zijn flessengroen en donkerbruin. Meer toegankelijk voor iedereen zijn de twee lichte goud bruin/beige tinten met fris metallic effect. Beide zijn momenteel mijn favoriet.

Tussen de zes nieuwe glossy Lèvres Scintillantes (€30) zit een andere favoriet:  Dzari. Afgaande op de verpakking had ik niet verwacht dat deze glanzende dieprode kleur met een glossy finish zou mooi en naturel zou staan. Verder is er keus uit vijf lichtere tinten zoals koraal, en de roze kleur Sahara.De nieuwe applicator heeft een afgeplat borsteltje.

Voor de nagels zijn er vijf broeiende Vernis Culte tinten (€25) die mooi kleuren bij bruine handen. Cavalière is een warme chocolade kleur, Canotier klassiek beige en Émeraude diep flessengroen. Geschikt voor een fris accent zijn perzik roze Turban en Espadrilles een levendige oranje. Breng je de lak aan in combinatie met Le Gel Top Coat, dan is het resultaat een glossy look die zes dagen blijft.

Ook in de Summerlight collectie: The Stylo Yeux Waterproof (€26). Le Volume de Chanel Waterproof (€33).