GIORGIO ARMANI BEAUTY: Het SEPIA effect

In de jaren twintig van de vorige eeuw waren sepia-kleurige foto’s mode. Soms nog zie je dergelijke nostalgische fotoprints met een lichtbruin sepialaagje. Vertaal dit gegeven naar make-up, en de relatie met huid is snel gelegd.

Giorgio Armani Beauty liet zich inspireren door het sepia-effect. Het resultaat is de elegante SEPIA zomer make-upcollectie die bestaat uit lipsticks, nagellak en het bijzondere Sepia poederpalet geschikt voor alle huidtypes.

Het gezicht van de zomercollectie is Sarah Gadon. De Canadese actrice is ‘zacht’ opgemaakt door Giorgio Armani’s internationale make-upartist Linda Cantello. Taak van Cantello is het ontwerpen van Giorgio Armani make-uplooks die iets toevoegen aan de modecollecties. Zo wordt de link gelegd tussen de nieuwe make-upproducten en de catwalk met modellen met Armani make-up. Denk aan stijlvolle opgemaakte vrouwen, want van overdreven make-up houden zowel Giorgio Armani als Linda Cantello niet.

Giorgio Armani Beauty bestaat sinds 2000 en wordt nu verrijkt met het SEPIA palet (€75). Bijzonder is de multifunctionele toepassing: voor highlighting-contouring en als fluwelen poeder die imperfecties wegtovert en de huid subtiel voorziet van een zachte en lichte glow. De vormgeving van het palet is opvallend met een patroon van visgraat, het weefpatroon dat vaak terugkomt in Armani stoffen.

Bruin is het nieuwe zwart

 De ROUGE D’ARMANI SHEERS lipsticks (€36) worden aangevuld met drie nieuwe tinten. N° 203 is een chique beige, N° 204 is een warme bruin, en N° 604 is paarsbruin. De laatste twee tinten sluiten naadloos aan bij de wintermode met bruin als het nieuwe zwart. De SHEERS maakten naam met vocht inbrengende eigenschap. Ze bevatten olie en was voor een langdurige houdbaarheid.

Armani’s  nagellakcollectie wordt aangevuld met drie nieuwe tinten (€25) N° 200: een romige en zijdeachtig beige, N° 201: een warme en delicaat oranje-rood en N° 202: terracotta met een vleugje oranje. De lakken bevatten een polymeer dat de kleur intensiveert en zorgt voor een kristalglans.

sepiacollection_stilllife.jpg