Friday: mascara nieuwe stijl

Een nieuw concept rondom mascara’s is sinds kort op de Nederlandse markt. Friday mascara geef de optie om je mascara te customizen. Met 6 verschillende mascara soorten en 8 verschillende borsteltjes kan je, je eigen perfecte mascara samenstellen. Het idee achter Friday is dat iedere dag aan moet voelen als een vrijdag, oftewel – zou ik dan zeggen - iedere dag moet voelen als een feestje!

De 6 mascara soorten hebben ieder een eigen functie en naam. Oops staat voor volume, You’re on, brengt een krul in je wimper. Love me now creëert het effect van langere wimpers, I want more geeft je extreme volume. Bring it on zou alles in een hebben, en de Big splash is waterproof. De 8 verschillende borstels hebben een nummer.

Ik gebruik zelf altijd twee verschillende mascara’s waarbij de een het volume geeft dat ik wil, en de andere separeert de wimperhaartjes. Friday biedt hierin een uitkomst om twee functies te combineren in één functionele mascara. Of de mascara’s daadwerkelijk doen wat ze beweren ben ik gaan testen.

Mijn favoriete borsteltje werd nummer 3 in combinatie met de You’re on mascara die voor een krul in je wimpers zorgt. Het verbaasde me dat het effect daadwerkelijk heel goed zichtbaar was na een paar keer aanbrengen. Mijn minst favoriete is I want more, het geeft aan ‘extra’ volume te geven maar ik kon niet echt een verschil opmaken tussen Oops die ook volume geeft. Ik had deze mascara gebruikt in combinatie met borstel nummer 2 wat wel een fijn borsteltje is.

Om dieper in te gaan op het gebruiksgemak moet ik zeggen dat de kwaliteit van de mascara’s erg goed is. Het is fijn om aan te brengen en blijft een lange tijd zitten zonder dat je het tussentijds moet bijwerken. Nog een belangrijk punt rondom mascara’s is dat deze mascara’s niet klonteren. Hierdoor krijg je een mooi egaal effect. 

De mascara’s van Friday zijn te verkrijgen via een online-abonnement. Zo kun je zelf kiezen hoe vaak je een mascara toegestuurd wilt krijgen. Een goed initiatief met het oog op milieuvriendelijkheid: wanneer je 6 mascara’s terug stuurt na gebruik krijg je één gratis mascara terug. Een gepersonaliseerde mascara kost €10,50 en een standaard mascara kost €9,50 wat een prima prijs kwaliteitverhouding is. Maar het vinden van de perfecte mascara zal wel voor wat kosten zorgen, want je moet er wel achter te komen welke combinatie jij het fijnste vind om uiteindelijk te gebruiken. Uitsluitend te koop via fridaymascara.com.

Door Tessa Bosma