LE ROUGE - COLLECTION - N° 1: Pica’s rood

In 1924 presenteerde Gabrielle Chanel haar eerste lipstick en die was uitgesproken rood. De kleur is sindsdien nooit uit de mode geraakt, maar het is tijd voor een update. Lucia Pica gaat voor radicaal.

Lucia Pica is Chanels nieuwe Global Creative Makeup and Colour Designer – oftewel creatief directeur van Chanel Make-up. De Italiaanse staat bekend om haar baanbrekende make-up en sterk kleurgebruik. Ze is de opvolger van Peter Philips die eerder veel moois heeft verricht voor Chanel. Hij zwaait nu de scepter bij Dior.

Zonder het verleden geen heden en geen toekomst, moet Lucia Pica hebben gedacht toen ze begon aan haar eerste collectie voor Chanel. Wie haar uitgesproken stijl kent, ziet dat Pica houdt van drama en uitgesproken kleurgebruik. Dát, in combinatie met de wetenschap dat rood een basiskleur is van Maison Chanel ging Pica aan de slag.

De zoektocht naar het nieuwe Chanel rood leverde een interessant scala aan roodtinten en modieuze bruinen op. Het roodste rood is voor de nagels: Le Vernis Longue Tenue Rouge Puissant (€25). Spannender is Rouge Radical (€25), dit fel oranjerood is transparant, maar de eerste laag is meteen al dekkend. Het is een lekker fris en jong glossy kleurtje, een instant favoriet.

Pluim ook voor de twee prachtige oogschaduw tinten elk met een superzachte fluwelen textuur. L’Illusion d’ombre Velvet Rouge Contraste (€32) en Rougé Brulé (€32) sluiten naadloos aan bij het winterse modebeeld met uiteenlopende bruintinten.

Zelf geeft Lucia Pica geeft hoog over op een rode ‘vampierachtige’ eyeliner, het klinkt gedurfd, maar de liner heb ik nog niet gezien. De edgy Kristen Steward, het nieuwe gezicht van de nieuwe Le Rouge make-up lijn kan in elk geval een rood lijntje hebben. Een mix van rood en bruintinten – Rouge Audace, Rouge Charnel. Rouge Feu, Rouge Vie (€35 p.st) komt samen in de 4-delige lipsticklijn Rouge Allure Velvet.

Pica - zo staat in haar cv - blijft zich ontwikkelen door te werken met onafhankelijke bladen als Love en i-D. Ik zou haar willen zeggen, denk eens aan Mirror Mirror.