VERKWIKKEND: 3 X COTTON

Katoen geuren zijn in opmars. Vooral zomers scoort dit verfrissende geurgenre hoog. Zin in de aroma van gewassen beddengoed? Drie opties.

& Other Stories verkoopt een uitgebreide Cotton lijn – Cotton Care - inclusief producten voor de huid, er is zelfs een nieuwe geurkaars Nankeen, en de body fragrance Crinoline. Zelf ben ik dol op de Cotton Care-olie, met de naam Canvas Perfume oil. Deze friszoete olie zit verpakt in een kleine 7 ml verpakking, handig voor in de handtas. De naam Crinoline - wat een geweldig idee - verwijst naar weelderige rokken van meters katoen. CanvasPerfume Oil € 20. Nankeen Candle € 25. Cotton Care vanaf € 7 t/m € 15.

Marc Jacobs herlanceerde vorige zomer de meest populaire geuren uit zijn Splash Collection waaronder het opgewekte Cotton. Het is een lekkere lichte citrus geur met een zweempje musk en sandalhout. Heel zomers en easy-going en doet denken aan knisperende lakens. Marc Jacobs Cotton € 44.

De aanjager van de cotton parfum trend is het Amerikaanse parfum merk Clean, de specialist in frisse geuren. Al in 2007 lanceerde oprichter Randi Shiner het donszachte Warm Cotton by Clean. De topnoot is net zoals bij de meeste katoen luchtjes verkwikkend citrus, de nieuwe versie is pittiger met gember en peper. Warm Cotton by Clean € 50.