FRANK LEDER: Skincare met historie

In 2012 lanceerde de Duitse mannenmode ontwerper Frank Leder ‘Tradition’ een lijn met bad-, en huidverzorgingsproducten zoals een witbier shampoo.

Alles aan de eigenzinnige twaalfdelige collectie ademt traditie: van de receptuur, de ingrediënten, de glazen flessen met bakeliet doppen tot de geïllustreerde verpakking die veel weg heeft van de nostalgische illustraties van wijlen Rien Poortvliet - de specialist in kabouters. De hippe Gotische belettering geven de lijn een eigentijds en stoer tintje.

Elk product gaat vergezeld met een ludiek verhaal. Neem de Vinegar of Thieves Conditioner met als vertrekpunt een recept uit de 16e eeuw toen de plaag welig tierde in Midden-Europa en dieven huizen plunderden zonder ziek te worden. Ze beschermden zich tegen infecties met een desinfecterende azijn kruidenmengsel van lavendel, rozemarijn, klaver en salie. Het goedje zou ook luizen op afstand houden. Dus luizenmoeders…

De Tradition collectie van Frank Leder is geïnspireerd op eeuwenoude recepten en bevat natuurlijke ingrediënten, de oliën en kruiden zijn verantwoord geoogst en verwerkt volgens Duitse tradities met een moderne twist.  

Verder in de Tradition collectie een milde Steinpilz Hand Lotion met paddestoelen, Korn Liquor Musle Toner voor soepele spieren en Holunder Sirup een pittige badschuim met vlierbes die het immuunsysteem zou versterken. In Nederland zijn de zeer originele producten uit de Traditionlijn te koop bij Mostert & van Leeuwen in Rotterdam.

Wheatbeer Shampoo ( Weizenbier ) by Frank Leder Tradition 250m € 46

Porcini Mushroom Handlotion by Frank Leder Tradition 100ml € 38

Obertertia Regenerating Bath Oil by Frank Leder Tradition 250ml €58

Holunder Sirup Duschgel by Frank Leder Tradition 250ml € 54