CHANEL: Blue Serum

Blauwe zones zijn gebieden in de wereld waar mensen ouder worden dan gemiddeld, namelijk zo’n 95 jaar. Ik had nooit van die blauwe zones gehoord. Gelukkig Chanel wel, met Blue Serum als resultaat.

Regio’s in Costa Rica, Sardinië, Griekenland en het Japanse eiland Okinawa zijn zulke gebieden waar Chanel inspiratie vandaan haalde voor het nieuwe serum.

Onderzoeken brachten aan het licht dat de plaatselijke bevolking door hun levenstijl zo’n hoge leeftijd bereiken. Hoe ze het doen? Het gaat om bepaalde voedingstoffen, naast fysieke activiteiten en een stressloos bestaan en gezonde eetgewoonten.

Hoe wij, ondanks ons leven in een niet zo blauwe zone, ook een jeugdig uiterlijk kunnen bereiken ontdekte Chanel researcher Nicolo Fuzzati.  

Chanel bracht natuur en technologie samen in een gelserum met actieve ingrediënten als groene koffiebonen uit Costa Rica, omega-rijke olijfolie en olijfbladeren met anti-oxidanten uit Sardinië. Het laatste ingrediënt uit Griekenland is het krachtige lentisk, een harsgom uit de bast van een struik

Blue Serum 30ml, €95. Verkrijgbaar via chanel.com