THE MERCHANT OF VENICE

Merchant-of-Venice-Murano-Art-Collection.jpg

The Merchant of Venice is niet alleen een 16e-eeuwse tragikomedie van William Shakespeare maar sinds 2013 ook een exclusief Italiaans parfumlabel met een schitterende winkel in het Venetiaanse San Fantin. Het merk is nu ook te koop in Nederland.

The Merchant of Venice is geïnspireerd op de verschillende handelsroutes vanuit Venetië naar Azië, Afrika en Europa. In dit handelscentrum trouwde Teodora Ducas, dochter van de Keizer van Byzantium met Doge Domenico Selvo. Teodora liet de geïmporteerde grondstoffen door ambachtslieden verwerken in parfums en zeep. Dankzij haar floreerde de parfumindustrie in Venetië.

De eigentijdse Murano collectie van The Merchant of Venice bestaat uit zes parfums waaronder de rozengeur Suave Petals, Byzantium Saffron met saffraan en Flower Fusion met viooltjes uit de Franse Provence. Mijn favoriet is de verfrissende citrusgeur Mandarin Carnival met bergamot en mandarijn in een blauwe flacon, een hint naar de zee van Sicilië.

murano_collection.jpg

Een parfum van The Merchant of Venice is een prachtig cadeau dat is doordrenkt met verwijzingen. De verpakking is rood – de kleur van de Venitiaanse doges – en aan de binnenkant van de verpakking is gedecoreerd met een wereldkaart. Alle parfums zijn gebotteld in flacons die zijn geïnspireerd op het befaamde kleurige Murano-glas, en elke flacon is versierd met een gouden kwast die verwijst naar het rijke textielverleden van Venetië. De elegante dopjes zijn afgekeken van de hoofddeksels gedragen door Venetiaanse kooplui. De ‘kruin’ van de dop is voorzien van een afbeelding van een windroos.

 

perfume-the-merchant-of-venice-flower-fusion-50ml.jpg

Prijzen: 50ml €90, 100ml €132, Verkooppunten Murano-lijn: Robert Nederveen Cosmetics in Enschede, ParfuMaria in IJsselstein, Parfumerie Winnubst in Den Haag, By John in Naarden Vesting, Hotel van Oranje in Noordwijk, Mysc in Rhoon) en Bergen Cosmetics in Bergen.