GOLDWELL KERASILK: HAIR PERFUME

gol.jpg

Hair perfume, hair mist. Hebben we een trend te pakken? Het parfumeren van haar bestaat al eeuwen, en de meeste luxe beautylabels zoals Dior, Chanel en Balmain voeren al jaren hair perfumes – vaak een haar-variant op een bestaande geur -  in hun collecties. Maar ook niche merken zoals Byredo en massamerken als Kruidvat bieden ze aan. Hoewel van een hype dus geen sprake is, kent niet iedereen deze geur-uiting.

Maar waarom simpelweg geen parfum sprayen over je haardos? Het verschil met parfum zou zijn dat parfum het uitdrogende ingrediënt alcohol bevat, en dat zou ontbreken in haarparfums. De ingrediëntenlijst van Goldswells haarparfum vermeldt wel het ingrediënt alcohol denat om het product bacterievrij te houden, en hopelijk in een hoeveelheid die te verwaarlozen is.

De Goldwell Kerasilk Reconstruct Hair Perfume collectie bestaat uit maar liefst 4 geuren die je sprayt op droog haar. Ik heb ze alle vier getest. Hoewel ik over het algemeen niet weg ben van Oriëntaalse parfums bevalt Kerasilk Control met warme oriëntaalse noten. Aangenaam fris is Kerasilk Repower met fresia en lelie. Een tikkeltje te zoet zijn Kerasilk Reconstruct met jasmijn en magnolia, en het naar rozen ruikende Kerasilk Color.

Behalve heerlijk ruiken doet dit haarparfum meer met je haar; het geeft haar een lichte glans en je haar voelt zijdezacht en is anti-statisch.

Goldwell Kerasilk Reconstruct Haar Parfum 50 ml €32. Via goldwell.nl