SISLEY’S STARNIGHT & HEERLIJKE GEURKAARSEN

3_bougies.png

De verzamelaars kijken elk jaar weer uit naar de nieuwe gelimiteerde editie van Eau du Soir van het Franse Sisley. De alweer vijftiende uitvoering heet Starnight. De Eau du Soir Eau de Parfum is een bloemige chypre, super vrouwelijk, heel elegant, een tikkeltje spicy en tijdloos.

Sisley Eau du Soir 2017_preview.jpeg

De compositie van de geur is rijk en gelaagd met contrasten zoals pittig citrus, warm amber en musk die in een wonderlijke harmonie samenkomen. Eau du Soir is ook een bloemrijke geur met jasmijn, roos en lelietjes-van-dalen. Centraal staat de Spaanse sering, een herinnering van Isabelle ‘Sisley’ D’Ornano en haar doet denken aan haar jeugd in Spanje.

Starnight is verpakt in luxe geschenkdoos, en net als de zwarte glanzende flacon rijkelijk bezaaid met sterren. Typerend is de artistieke dop als een gouden sculptuur, het mini kunstwerkje is gemaakt door de Poolse kunstenaar Bronislaw Krysztof, die al samenwerkte met Sisley.

Sisley, opgericht in 1972 is een Frans parfum- en cosmeticahuis. Eau du Soir is een klassieker en van oorsprong de tweede geur van Sisley, en een creatie van Sisley’s oprichter Hubert D’Ornano en zijn vrouw Isabelle en neus Jeannine Mongin.

sisley-bougies-collection-noel.jpg

Nog een Sisley cadeau-tip: haal tijdens de Kerst de natuur in huis met Bougie Campagne een van de drie Sisleys nieuwe geurkaarsen. De Campagne-kaars is geïnspireerd op het parfum Eau de Campagne. Voor wie houdt van een frisse landelijke sfeer is deze kaars in groen glas met zwart kaarsvet een aanrader. De andere twee zijn Rose, een verkwikkende rozengeur en het zachtere Tuberose.

Sisley Bougie Campagne €63 per stuk, ook verkrijgbaar als set €187. Eau du Soir Eau de Parfum van 100 ml, verkoopadviesprijs €229. In de geselecteerde parfumerie en in de Bijenkorf.