JUSBOX: GEPARFUMEERDE PLAYLIST

Jusbox1.jpg

De niche parfums van het Italiaanse Jusbox zijn een originele afwisseling voor naast de bekende klassieke geuren. Alle Jusbox parfums zijn geïnspireerd op belangrijke momenten uit de geschiedenis van de popmuziek.

Het vrij nieuwe merk is opgericht in 2016 in samenwerking met de bekende neuzen Dominique Ropion (o.a. Frederic Malle, Giorgio Armani, Paco Rabanne) en niche parfumeur Julien Rasquinet. Inmiddels zijn er zeven geuren. Uit 2017 dateren het pittig frisse Feel ‘N’ Chill met watermeloen, het lederachtige en tikkeltje brutale Black Powder en het energieke Live ‘N’ Loud, tevens Jusbox’ eerste damesgeur. Alle overige geuren zijn uniseks.

Jusbox.jpg

De naam Jusbox verwijst natuurlijk naar de muzikale jukebox. Het Jusbox concept is tot in details doorgevoerd: de doppen van de flacons hebben de vorm van een 78 toeren single en de inhoud is altijd 78 milliliter. Elke Jusbox-geur is gekoppeld aan een artiest en muziekstijl. Zo is Use Abuse gelinkt aan Queen, Black Powder geïnspireerd door Kurt Cobain en Micro Love gelinkt aan U2. Het resultaat is een verrassende collectie met eigenzinnige geuren.

Feather_supreme.jpg

Mijn favoriet is de meest recente geur Feather Supreme, geïnspireerd op de Rythm en Blues uit de jaren zestig met de warme soulklanken van Aretha Franklin. Dominique Ropion creëerde een elegante vrouwelijke geur die sprankelend opent met onder andere bergamot, verdieping krijgt door roos en jasmijn en kracht uitstraalt dankzij musk en patchouli.

Jusbox Perfumes. 78ml €160. Te koop in de Bijenkorf.