COMBRAY: HUIDOLIE MET 2 INGREDIËNTEN

combray.jpeg

Combray mag dan wel chic Frans klinken, de gezichtsolie is van Nederlandse makelij en ontwikkelt door professor Dr. Kees Hummelen, hoogleraar scheikunde aan de Universiteit Groningen.

Het begon als een trend, gezichtsolie als cosmetisch product. Maar ik kan me voorstellen dat gezien de vele fijne oliën die er tegenwoordig te koop zijn, veel mensen zijn overgestapt van ingewikkelde crèmes naar een simpele olie zonder allerlei toevoegingen die nu eenmaal nodig zijn om een crème stabiel te houden.

Combray wordt aangeprezen als olie met slechts twee ingrediënten: het krachtige antioxidant Oxofulleram en druivenpitolie, een lichte biologische olie die linolzuur bevat en vol zit met omega 6 vetzuren. Dit ingrediënt treffen we wel vaker aan in cosmetica. Oxofulleram is echter gepatenteerd, en dus exclusiever, het werkt op dezelfde manier als vitamine E alleen vele male sterker. Combray is anders dan andere oliën niet transparant of licht gekleurd maar diep donkerbruin. Dat heeft te maken met de flinke concentratie Oxofulleram: 0,3%. Dat is 90 milligram per potje van 30 milliliter. Eenmaal op de huid, verdwijnt de kleur.

Combray TrioVerpakking6-700x700.jpg

Sterke troef van de Combray-huidolie; het zit vol antioxidanten. Dat voorkomt vochtverlies van de huid en dus huidveroudering. De huidolie werkt helend en is geschikt voor mensen met acne, rode of geïrriteerde huid, en zou heftigere problemen als eczeem en psoriasis verbeteren. Advies: gebruik dagelijks 5 tot 6 druppels Combray voor gezicht, hals en decolleté. Combray bevat geen toegevoegde kleur- en geurstoffen of conserveringsmiddelen.

Over die chique naam: Combray is een Frans dorp dat tot 1971 Illiers heette. De romancier Marcel Proust schreef over het dorp in zijn bestseller À la recherche du temps perdu. Of het gebruik van Combray onze verloren tijd kan terug brengt? Onderzoek het zelf.

Combray Regenerating Facial Oil 30 ml €130