Starskin Liftaway Mud Mask: Modder Mania

Je kan er niet meer omheen, de moddermaskers trend. Sommige beauty-experts gaan zelfs zo ver dat het optimale effect zou worden bereikt als je er ook een glas modder bij drinkt. Voor de zogenaamde ultieme detox experience. Dat gaat mij een stapje te ver. Geschreven door Lize Noordhuis.

Getest: Silkmud Pink French Clay - verkrijgbaar bij de Douglas voor €9,99

Moddermaskers gaan vaak gepaard met een grote kliederboel. Denk aan restjes modder die je weken later nog op de meest vreemde plekken in je badkamer terugvindt. De Silkmud maskers van Starskin brengen daar verandering in. Zo zou je niet eens in aanraking komen met de klei tijdens het aanbrengen van het masker. Dat moet getest worden.

Het klei masker wordt beschermd door twee plastic laagjes waardoor je inderdaad niet met je vingers aan het masker hoeft te komen. Doordat het masker in tweeën is verdeeld moet je wel even puzzelen tijdens het aanbrengen, maar dat mag de pret niet drukken. Ik - met mijn ontzettend gevoelige huid- ben kritisch wat betreft huidverzorging, maar dit masker voelt heel fijn aan op mijn gezicht. Lekker verkoelend. Na twintig minuutjes is het masker uitgehard en verwijder ik de sheet langzaam van mijn gezicht. De restjes spoel ik af met lauwwarm water en ik voel direct: wauw, mijn huid is nog zachter dan babybilletjes. Als ik in de spiegel kijk zie ik dat fijne lijntjes zijn verdwenen en mijn poriën verkleind. Verder oogt mijn huid egaler en stralender, maar mijn huid voelt bovenal allesbehalve droog! Iets waar ik wel regelmatig last van heb bij andere maskers.

De Silkmudmaskers van Starskin zijn een absolute aanrader als je op zoek bent naar een fijn moddermasker ínclusief waanzinnig resultaat!

.