KILIAN: Straight to Heaven Extreme

Kilian is een luxe Franse niche-lijn in 2007 opgericht door Kilian Hennessy.

Kilian Hennessy – jawel cognac nazaat - wist dat hij nooit wilde werken in de cognac business, zijn droom was het opbouwen van een eigen zaak. Na een bezoek aan het Parijse Baccarat museum met een expositie over Baccarat flacons vond hij zijn roeping: de parfumerie!  Hennessy leerde de fijne parfums kneepjes bij Dior, Paco Rabanne, Alexander McQueen en Armani.

 

In 2007 was zijn eerste Kilian L’Oeuvre Noire-collectie een instant succes. Even zo belangrijk als de uitgesproken stevige Kilian geuren is de bijzondere verpakking, geïnspireerd op vintage sigarettenhouders uit de jaren twintig die Hennessy verzameld. De meeste flacons zijn verpakt in schitterende zwart gelakte doosje voorzien van een slotje met sleutel waaraan een kwast hangt.

Kilian wordt in Nederland exclusief verkocht bij Skins, de nieuwste geur heet Straight to Heaven Extreme, en is een flanker van Straight to Heaven uit 2007. Neus Sidonie Lancesseur maakte de extreme versie sensueler en nog verleidelijker met een overdaad aan rum en vanille. Verder bevat deze heerlijk verslavende geur jasmijn, patchoeli, ceder, muskus, amber en nootmuskaat.

Straight to Heaven Extreme by Kilian 50ml €260, Via Skins.nl