ROUGE BUNNY ROUGE: Betoverende skinscare

Afgaande op de naam zou je het niet zeggen, maar het cosmetica- en parfummerk Rouge Bunny Rouge is een ode aan het Victoriaanse tijdperk. Je ziet dit enerzijds aan de verpakking, sober zwart en vaak rond als een hoedendoos uit de Victoriaanse tijd. Anderzijds is RBR een ode aan de Victoriaanse vrouwen die zich niet langer lieten onderdrukken, en de opkomst van romantische kunst en literatuur.

Wat skincare en make-up betreft gaat het Britse Rouge Bunny Rouge, dat krachtige medicinale planten verwerkt, natuurlijk met de tijd mee. Na tien jaar zijn formules opnieuw aangepast met meer actieve ingrediënten en fijnere, erg zachte texturen. De foundations uit de The Enchanted Garden collectie zijn bijvoorbeeld ‘lichter’ gemaakt.

- Step 1: Prepare. Een fijn product uit de vierdelige Step 1: Prepare-serie met onder andere de Skin Perfector is de vederlichte Prelude in the Clouds, een Aqua primer met veel actieve ingrediënten. 

- Step 2: Even Out. Nieuw in de driedelige Step 2: Even Out-lijn zijn de Skin Soul Drops die je met een pipetje kan toevoegen aan een foundation als je de kleur iets lichter wil maken.

- Step 3: Perfect. De driedelige Step 3: Perfect-lijn bevat Diaphanous een superfijne transparante finishing poeder.

- Step 4: Highlight. Mijn favoriet komt uit de driedelige Step 4: Highlight-lijn is de Highlight Liquid genaamd Seas of Illumination voor een fijne matte reflecterende glow, het effect is wel bleek, dus smeer er een zonnig kleurtje onder. Het pompje is niet heel precies, waardoor er al snel te veel uit komt, terwijl een druppel Highlight Liquid al genoeg is.

Prijzen o.a. Liquid Foundation € 53, Lip Plump €29, Lash Mascara €29. In Nederland bij Retreat, Van Oldebarneveltstraat 123, Rotterdam.