KJAER WEIS: in de luxe olie

Kirsten Kjaer Weis is een van oorsprong Deense make-upartist die al jaren in New York woont en werkt. In 2010 lanceerde ze met succes haar eigen organic make-uplabel. Kjaer Weis’ eerste huidverzorgingsproduct is The Beautiful Oil, een luxe 2 in 1 gezichtsolie.

Het aanbod van oliën voor de huid, haar en wat al niet, is de laatste jaren flink toegenomen. Het succes is verklaarbaar, olie is een vrijwel geheel natuurlijk product. Dat willen we. Ik probeerde verschillende soorten oliën. Sommige zijn glibberig dun en performen amper, veel andere trekken maar niet in zodat de huid vettig blijft. Dat is allemaal niet fijn. Een van mijn favorieten is Sisley’s verfijnde Black Rose Precious Face Oil, erg voedend en geurend naar de Bulgaarse roos en magnolia.

The Beautiful Oil smeert stroef, en dat is fijn. Ik bedoel hiermee dat het niet te glibberig smeert. Elke huid, vooral de drogere, knapt instant op van The Beautiful Oil die als extraatje ook nog als een primer zorgt voor een mooi gezonde glow en bovendien een moisturizer overbodig maakt.

Dit luxe elixer, dat subtiel geurt naar kaneel, bevat Dioscorea Batatas, een van oorsprong eeuwenoude medicinale en biologisch geteelde wortel met als bijnaam The Root of Light, die wordt gecombineerd met een mix van wilde roos, amandel, olijven en jojobaolie.

Je gebruikt het zo: druppel vijf of zes druppels op je hand zodat de olie verwarmt. Vervolgens breng je de amberkleurige olie ’s morgens en/of ’s avonds op je gezicht, nek en décolleté. Wil je vervolgens foundation aanbrengen, bijvoorbeeld Kjaer Weis Foundation of Cream Blush, dat kan, maar wacht eerst even een paar minuten

The Beautiful Oil is flink aan de prijs (€168 voor 65ml) net als overigens de Sisley olie; kwaliteit mag wat kosten. Te koop via   https://www.skins.nl/