PHILIPS LUMEA PRESTIGE: altijd glad

Blijvend gladde benen, het hele jaar door? Jawel! Dat kan natuurlijk door regelmatig de schoonheidssalon te bezoeken voor een dure ontharingsbehandeling, of met ontharingscrèmes, door flink te waxen of veelvuldig scheren. Nu zijn veel van deze opties nogal prijzig of omslachtig en hebben niet altijd een fijn resultaat. Ontharen moet ook leuk zijn, dachten ze bij Philips.

Tijdens een demonstratie van de nieuwe Lumea Prestige in het Conservatorium hotel  hoor ik dat Philips als sinds eind jaren negentig werkt aan het ideale ontharingsapparaat voor de thuisconsument. Als inspiratie diende een foto-apparaat dat onthaart met cameraflitsen (IPL-Intense Pulse Light). De IPL-technologie wordt van oorsprong toegepast in schoonheidsalons. Voor Philips was met het oog op veiligheid van de consument vooral zoeken naar de juiste instelling. Voor risicoloos ontharen is daarom de energie verlaagd.

Hoe het werkt? Allereerst bepaalt de sensor je huidtype (1,2,3,4 of 5). Maak huidcontact met de Lumea en schuif het apparaat na elk flitsje een stukje verder. De kleine ongevaarlijke flitsjes zorgen dat haarzakjes in rust komen. Na een aantal behandeling vallen de haartjes uit en ze komen niet terug. Heel fijn is dat er geen huidirritaties optreden, iets wat wel vaak voorkomt na het gebruik van scheermesjes of crème. In gebruik is het apparaat – met of zonder snoer - pijnloos en simpel. Trek wel ruim een kwartier uit per been.
 

Voor het mooiste resultaat is het belangrijk om te beginnen met tweewekelijkse behandelingen gedurende twee maanden. Na tussen de vier à vijf behandelingen vallen de haartjes uit en vertraagt de teruggroei. Daarna is een maandelijkse onderhoudsbeurt genoeg.  Zodra de haartje weg zijn is het verleidelijk om te stoppen, voor een blijvend resultaat met je gewoon doorgaan.

De Lumea is geschikt voor 5 huidtypes (werkt niet bij mensen met een gevoelige huid). Voor zonnebankgebruikers is het advies om het apparaat pas twee dagen na het zonnen te gebruiken. Ben je héél bruin, gebruik de Lumea niet, want je loopt dan risico op witte vlekken. Vermijd tatoeages want die verdrogen. Ook belangrijk: haal het apparaat niet over grote moedervlekken of een huid met hyperpigmentatie.

De Lumea Prestige is getest door 2000 vrouwen en dermatologen. Het apparaat wordt geleverd met verschillende opzetstukken voor het gezicht, voor de bikini-lijn, de benen en oksels.

Met € 549,00 is de Philips Lumea Prestige best een aanschaf. Tip: deel het apparaat met zussen of vriendinnen. Mensen die zich regelmatig in de salon laten ontharen hebben na aanschaf de kosten na een paar behandelingen terugverdiend. www.philips.nl/lumea.