DIOR ADDICT LIP TATTOO: lip proof

Dior heeft de succesvolle Backstage Pros-lijn uitgebreid met inkt voor de lippen.

Toen ik Peter Philips een paar maanden geleden interviewde voor Mirror Mirror vertelde hij al enthousiast over een van zijn laatste creaties: een lipproduct op waterbasis. Destijds klonk dat vooral mysterieus. Inmiddels is de innovatie uit de Dior New Look Summer 2017 Care & Dare-lijn te koop. Benieuwd testte ik de nude-kleurige Dior Addict Lip Tattoo 412 Natural Mocca. Wow!

Mirror Mirror beauty consultant en makeup artist Katinka Gernant – zij assisteert Peter Philips vaak - testte Dior Addict Lip Tattoo 761 Natural Cherry. Wat ons bij het opbrengen meteen heel erg beviel was de frisse sensatie.  Sprankelend! Bij het aanbrengen oogt de Lip Tattoo als een lak, maar droog oogt de kleur mat maar blijft intens.

Peter Philips bedacht als eerste de eerste gekleurde inkt die je aanbrengt met een fijn gevormde mousse-applicator. De formule die zorgt voor het tattoo-effect bevat 50% water dat snel na het opbrengen verdampt. Wat blijft is de kleur en verzachtende bestandsdelen waardoor de inkt fijn – niet vettig lipstickachtig – voelt.

Eigenlijk functioneert de inkt dus tevens als lipbalsem. Gebruik je de Lip Tattoo als primer dan blijven je lippen de hele dag mooi. Als Creative & Image Director van Christian Dior creëerde Peter Philips dus inderdaad een bijzonder must-have product dat ook nog een luxe oogt in een matte verpakking.

Dior Addict Lip Tattoo kost €33,50 en is verkrijgbaar in 6 natuurlijke tinten van beige naar framboosrood tot diep koraalrood via onder andere de Bijenkorf.