MOLTON BROWN: Russian Leather

Molton-Brown-Russian-Leather-Bath-Candle-Gift-Set_WBB311_XL.jpg

Zoals de meeste Molton Brown-geuren is de nieuwe Russian Leather-collectie gelinkt aan een land of/en aan ingrediënten uit specifieke werelddelen. Dit keer staat de geur in het teken van het land van de tsaren: Rusland.  

Terwijl in juli de mussen van het dak vielen werd in Amsterdam rondom een knisperend haardvuur Russian Leather gelanceerd. De winterse setting past perfect bij de intense en donkere geur die is geïnspireerd op een oude leerlooiertechniek. Overheersend zijn lederakkoorden met vetiver en de harsachtige olie van berken, het ingrediënt dat sinds de 17e eeuw hoort bij Russisch leder. Top noot is onder andere zwarte thee, in het hart zit Siberische den voor de frisse noot.

RL-Image-Crop_Desktop.jpg

De neus van Russian Leather is Loïc Bisceglie, meesterparfumeur, “Ik stelde me een smeulend vuur voor, in de avondschemering waarin Siberische den met intense hout- en ledernoten samengaan. Amberachtige vetiver omhult een hart van intens zwart leer gelaagd met geraffineerde jeneverbes - een onvergetelijke impressie van de Russische wildernis.”

De Russian Leather collectie bevat een Eau de Toilette (€49 50ml), Bath & Shower gel (€22 300ml) en Home Candles in twee maten (met één lont €49, drie lonten €69). Een Body Lotion ontbreekt dit keer, hiervoor zou de geur toch ietwat te heftig zijn. Net als andere Molton Brown geuren is ook deze lijn unisex.

1476871018653.jpg

Molton Brown Russian Leather is vanaf september 2017 verkrijgbaar in de Benelux bij topadressen zoals: De Bijenkorf (Eindhoven en Den Haag), Skins Cosmetics (Amsterdam, Oisterwijk, Eindhoven en Gent), Babassu, Parfuma (Antwerpen), Taizo (Ieper) en Senteurs d’Ailleurs (Brussel).