ELIE SAAB: GIRL OF NOW

Elie.jpg

Van droomjurken naar droomgeuren. Als donderslag bij heldere hemel klinkt in 2001 in de modewereld opeens overal zijn naam. De Libanese modeontwerper breekt dat jaar door nadat actrice Halle Berry in een wijnrode Saab haar Oscar in ontvangst neemt.

Ruim tien jaar later is er niet alleen ELIE SAAB Le Parfum, maar geldt Saab ook als een van werelds best verkopende couturiers. Tegen de duizend nauwsluitende jurken bezaaid met pailletten, parels en strass waaieren jaarlijks vanuit Beiroet uit over de wereld. Knap, voor een relatief jong modehuis dat in 1982 Elie Saab is opricht.

"Ik denk dat je alleen iets kunt bereiken als je veeleisend bent”, zei Elie Saab eens. In 2009 maakt de perfectionist de stap van couture naar parfums met het succesvolle Le Parfum.

Gloednieuw is Girl of Now, een bloemige Eau de Parfum met onder andere magnolia en witte jasmijn. Verrassende kruidige touch: bittere amandel en versgebrande pistachenoten. De twee Franse neuzen zijn Sophie Labbé en de meer bekende Dominique Ropion die een compositie maakten van drie hoofdingrediënten: oranjebloesem, amandel en patchoeli.

PARFUM-1.jpg

De fles is als een juweel en versierd met een pastelblauwe bloemenvorm rond de hals.

Het vrouwelijk Girl of Now (€53 30 ml, €82 50ml, €108 90ml) wordt vergezeld door een romige Body Lotion (€45 200ml) een sprankelende Shower Gel (€39 200ml) en een geparfumeerde deodorant spray (€35 100ml).