THE BOUCHERON COLLECTION: WELKE WIL JIJ?

bouch2.jpg

Zoals meer beroemde juwelen merken verkoopt Boucheron nog een luxe product: parfum.

Boucheron The Collection bestaat uit zes Eau de Toilettes die zijn gecreeërt door vijf verschillende bekende neuzen zoals Dominque Ropion en Nathalie Lorson de laatste tekende voor twee geuren. De identieke strak vormgegeven flacons, versierd met een metalen label met daarop de naam van de geur, ogen prachtig; we verwachten natuurlijk niet anders van een juwelenhuis. De flacon lijkt op die van Boucherons Quatre, een Eau de Parfum vernoemd naar Boucherons iconsiche Quatre-ring.

Parfums die in serie uitkomen zijn een trend. Om het persoonlijke karakter van een dergelijk collectie te benadrukken worden ze ook wel wardrobe geuren genoemd. De grote modehuizen als Dior, Givenchy en Chanel lanceerden de afgelopen jaren grote collecties. Christian Dior’s Collection Privée bevat inmiddels 18 parfums.

boucheron-collection-s.jpg

Boucheron pakt vooralsnog bescheiden uit met zes parfums die later ongetwijfeld gezelschap krijgen. In de vijf parfums komt het bloemige aspect terug in Iris de Syracuse en Tubéreuse de Madras. Amberachtig is Néroli D’Ispahan.

Er zijn maar liefst drie oriëntaalse varianten: Oud de Carthage, Vanille de Zanzibar en Ambre D’Alexandrie. Ik ben vooral onder indruk van het poederige Iris de Syracuse met als topnoot fris mandarijn, een tikje kruidige peper en zoet jasmijn. Hoewel gecreeërt deze zes edities zijn gecreeert door verschillende neuzen, is er sprake van één duidelijke draad, en die valt het best te omschrijven als weelderig en sensueel. Benieuwd? Bij Hudson’s Bay en in de zelfstandige parfumerie kun je de geuren zelf ruiken.

 Boucheron The Collection Natural Spray 125ml €190 per stuk.