LA BOUCHE ROUGE: LUXE REFILL

LEER DAT RUIKT NAAR HOUT

La Bouche Rouge is Frankrijks eerste duurzame luxury beauty brand, opgericht door Nicolas Gerlier in 2017. Voor het ontwikkelen van kleuren benaderde Gerlier onder andere topmodel Anja Rubik en Wendy Rowe, Burberry’s beauty-consultant.

MB_LBR_290918_0231.jpg

Belangrijk onderdeel van het LBR-concept is de hervulbare verpakking. In dit geval van het meest luxueuze leer. De bedoeling is dat een klant niet alleen een lipstick koopt (à €45) maar ook de leren case (à €135). Gerlier spaarde kosten noch moeite voor de ontwikkeling van het mooiste leren omhulsel. In de Franse Elzas ontdekte Gerlier een leersoort die sinds 1842 wordt gelooid volgens een geheim proces waar zevenhonderd handelingen aan te pas komen. Afnemers van het bewerkelijk leer, dat licht naar riekt naar hout en is voorzien van een wax touch, zijn Chanel en Hermès. Het lipstickomhulsel is voor La Bouche Rouge volgens traditionele wijze ineengestikt door een vakman.

La Bouche Rouge. Coloured case met refill €135. Refill € 36 euros. Verkrijgbaar vanaf 5 november via laboucherougeparis.com